Troszkę późno odpisuję ale nie miałem czasu za bardzo. Gramofon kupiony. Wszystko zgodnie z opisem a nawet gdyby nie mikro ryski na pokrywie to gramofon wyglada jak nowy nie uzywany pomimo że z lat 80 tych. Trafiłem na siwego Pana który po prostu robi to bo lubi a zapłatę przyjął w PLN bo jak twierdził będzie na zakupy w Biedronce bo taniej niż w CZ.
Jeszcze raz dziękuję @domibobi za linka.
Gramofon gra a teraz czas doradzic się odnosnie odpowiedniej wkladki i igly za zaoszczędzone pieniądze ale to już w innym temacie
TESLA NC470, NAD 3020, NAD 4020A, NAD 6040, NAD C541i, Cambridge Audio DacMagic 100.
Super, że udało się ogarnąć bezproblemowo zakup Tzn. co lubi robić siwy pan? Gramofon miał już jakiś podstawowy serwis czy jak? Czy lubi poprostu sprzedawać Czekam niecierpliwie co tam na nim zawiśnie.
Super, że udało się ogarnąć bezproblemowo zakup Tzn. co lubi robić siwy pan? Gramofon miał już jakiś podstawowy serwis czy jak? Czy lubi poprostu sprzedawać Czekam niecierpliwie co tam na nim zawiśnie.
Pan lubi restaurować/odnawiać/modyfikować stary sprzęt audio i oczywiście sprzedawać (miał jeszcze jakiś magnetofon szpulowy revoxa i jakiś deck sony podobno bardzo dobry chyba za 26k czeskich koron ale nie znam się )
Gramofon oprócz tego że wyglądał jakby nie był używany to jeszcze Pan zwiększył jego ciężar wewnątrz plastelina, przerobił wyjście din na chinch i wymienił "zawieszenie", olej w amortyzatorze i pasek.
Wszystko z zewnątrz jak i wewnątrz czyściutkie.
Wszystko wygląda ładnie i działa......mam nadzieję oczywiście że nie tylko na chwilę i nie wrócę tu po jakimś czasie że sprostowaniem
NAD NAD NAD ....... dziś i jutro jestem poza domem ale najpóźniej w weekend wyśle fotki.
Co prawda w górę nie idzie bo TV nie puszcza ale i tak jest zajebiście
TESLA NC470, NAD 3020, NAD 4020A, NAD 6040, NAD C541i, Cambridge Audio DacMagic 100.