The Who - Who's Next (1971 / 1981, Reissue, US)
https://www.discogs.com/release/2469001 ... -Whos-Next
Jeszcze nic nie umyłem ale pomyślałem, że sprawdzę sobie wstępnie ten album. Ma jedno brzydkie miejsce i faktycznie, sporo trzeszczało na początku Baba O'Riley. Za to jeszcze gorzej było z The Song Is Over. Na szczęście nie słyszałem przeskoków więc jest git. Może umycie coś tu zmieni...
A płyta całkiem fajna. Może nie najlepsze wydanie ale da się posłuchać. A przynajmniej nie jest ruskie.

To wielki krok dla gitownika ale zwyczajny dla zwykłego człowieka.
Wydanie z 1981. Na okładce nie ma naklejki - to jest część okładki. Tam jest napis (C) 1981 MCA Records co uznałem za datację tego wydania. Bardzo podobne wznowienia z tej serii były w 1980 roku. Najbliższe mojego miało pomieszane opisy i zdjęcia na Discogs więc wpisałem swój jako nowy.
Swoją drogą to chyba najmłodsza płyta u mnie z kodem kreskowym! Myślałem, że w 1980 - 1981 nie były jeszcze stosowane. Zgodnie z Discogs, taki wzór labela MCA Records pojawił się w 1980 roku a na płycie są oba numery katalogowe - stary i nowy (który jest wybity na okładce).
Oby z Meaty, Beaty, Big & Bouncy było lepiej. Wygląda super i zawiera mnóstwo przebojów z singli.