Na zdjęciach sprzęcik ładny, czysty. Po recapie. Powinien śmigać. Ja nie chcę bezpodstawnie oskarżać sprzedawcę o oszustwo, bo pewnie to rzetelny sprzedawca. Ale pod obudowę bym zajrzał dla świętego spokoju. Tylko uważaj na plomby. Jeśli są, nie ruszaj ich.
Zajrzę i porownam czy to ten sam środek. Plomb nie widze z zewnątrz. Moze jednak to nic poważnego (wiem,pocieszam się...).
Czyli szukac czegos przy wejsciach głośnikowych? Braku kontaktu czy czegoś podobnego?
Czyli szukac czegos przy wejsciach głośnikowych? Braku kontaktu czy czegoś podobnego?
Na podstawie tego co piszesz to tak. Dysponując troszkę większą wiedzą i narzedziami da się zdiagnozować ten wzmacniacz w 10 minut z dokładnością do bloku lub połączeń miedzy nimi.
Na podstawie tego co piszesz to tak. Dysponując troszkę większą wiedzą i narzedziami da się zdiagnozować ten wzmacniacz w 10 minut z dokładnością do bloku lub połączeń miedzy nimi.
No niestety nie mam wiedzy chyba i narzędzi a podejrzewam ze do Ciebie okaże sie sporo kilometrów... gdyby było blisko to bym wziął pod pachę, w drugą flaszkę i bym przyjechał
A możesz przynajmniej podpowiedzieć cos? Bo teraz zostaje mi tylko jeszcze sprawdzic rady kolegi Jaculka te powyżej. Natomiast z twojego posta wynika ze jest nadzieja ze to nic poważnego. Wiec nie wiem czy go odsyłać czy dac sobie i jemu szansę...
No więc tak. Podłączyłem raz jeszcze, rozkrecilem volume na full i nadal cisza w głośnikach. Ale...jak zalozylem sluchawki to na max glośnosci słyszę radio w słuchawkach,jest to baardzo cicho ale slyszalne. Zmienilem terminale z A na B i tez słychać. Co ciekawe słychać dźwięk takze przy ustawionym selektorze głośników na off... Natomiast przelaczanie z tyłu naSelect czy Connect nie zmienia nic w dźwiękach z głośników, nadal nie słyszę. Chyba ze jest to na tyle cicho ze slyszalne tylko na słuchawkach...to na razie tyle z placu boju. Jak są jakieś pomysły to slucham. Jeszcze sprawdze na cdk i pomysly kolegi Jaculka.
Edit: cdk tez słychać cicho na słuchawkach.
OK, bo zacząłem się gubić
Źródło podłączasz do amplitunera, sygnał PRE OUT do drugiego wzmaka. Jeżeli zagra to znaczy, że sekcja przedwzmacniacza działa.
Ok no więc tak: zrobiłem jak napisałeś pod pre out ampli podpialem wzmaka, cdka pod ampli. Gra z głośników podpietych do wzmaka. Co ciekawe a moze normalne- sterowanie glosnoscia basami vzy sopranami idzie z obu... Napewno wiemy wiecej teraz, pytanie co wiemy i czy jesteśmy bliżej diagnozy?
Nie wiem w jakiej pozycji masz heble Tape Monitor (1 i 2) ale ze schematu wynika, że obydwa muszą być w pozycji OFF żeby sygnał trafiał z wejścia na wzmacniacz.
Nie wiem w jakiej pozycji masz heble Tape Monitor (1 i 2) ale ze schematu wynika, że obydwa muszą być w pozycji OFF żeby sygnał trafiał z wejścia na wzmacniacz.
Tuner tez gra jakby co przez wzmacniacz. Heble sa raczej Off bo ON jest na dole a one sa w pozycji górnej.