Zrób sobie taki test. Wylej trochę tego cudownego produktu marki Polaris na jakieś lusterko, szybkę i pozostaw do wyschnięcia.
Zdziwisz się co zobaczysz.
Zrób sobie taki test. Wylej trochę tego cudownego produktu marki Polaris na jakieś lusterko, szybkę i pozostaw do wyschnięcia.
Zdziwisz się co zobaczysz.
Spróbuję, o kurcze, są takie jakby zacieki na całej powierzchni
"Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany"
John Lennon
Opiszesz dokładnie w jaki sposób mam to zrobić ? Też jakąś gąbką czy ściereczką ?
Bo muszę też wiedzieć ile kupić tej wody, obecnie mam tylko małą resztkę, a zależy mi żeby chociaż te dwie płyty Dżemu wróciły do normy. Dobrze że nie myłem tzw. przeboje całkiem live, bo to 1st press. Najemnika, jak przyjdzie, nie będę w ogóle mył. Pierdziele już to mycie płyt
John Lennon
Gdy mam bardzo mocno brudną płytę myję płynem do naczyń pod kranówką ( żeby nie zabrudzić forumowej mikstury w wyjce } i zaraz potem wrzucam do myjki ultradźwiękowej.
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
Opiszesz dokładnie w jaki sposób mam to zrobić ? Też jakąś gąbką czy ściereczką ?
Bo muszę też wiedzieć ile kupić tej wody, obecnie mam tylko małą resztkę, a zależy mi żeby chociaż te dwie płyty Dżemu wróciły do normy. Dobrze że nie myłem tzw. przeboje całkiem live, bo to 1st press. Najemnika, jak przyjdzie, nie będę w ogóle mył. Pierdziele już to mycie płyt
Już jestem. Byłem zajęty w związku z dzisiejszymi Mistrzostwami Europy na żużlu i dopiero wróciłem ze stadionu. Ale do rzeczy. Kup sobie wodę destylowaną. Bywa w 5 l. pojemnikach. Nalej ją do czystej miski (oczywiście jakąś jej część) i czystą szmatką delikatnie nie zamaczając labela obmyj płytę.
Cała sprawa wyglądała by o wiele prościej gdybyś posiadał myjkę np. Knosti. Tam jest wanienka i krążek do ochrony labela przed zamoczeniem.
I nie ma co się denerwować kiedyś będziesz się z tego śmiał. A myjkę wcześniej czy później i tak sobie kupisz.
Odwagi i do dzieła
Już jestem. Byłem zajęty w związku z dzisiejszymi Mistrzostwami Europy na żużlu i dopiero wróciłem ze stadionu. Ale do rzeczy. Kup sobie wodę destylowaną. Bywa w 5 l. pojemnikach. Nalej ją do czystej miski (oczywiście jakąś jej część) i czystą szmatką delikatnie nie zamaczając labela obmyj płytę.
Cała sprawa wyglądała by o wiele prościej gdybyś posiadał myjkę np. Knosti. Tam jest wanienka i krążek do ochrony labela przed zamoczeniem.
I nie ma co się denerwować kiedyś będziesz się z tego śmiał. A myjkę wcześniej czy później i tak sobie kupisz.
Odwagi i do dzieła
Dzięki za rady, szmatka chyba może być z mikrofibry ?
John Lennon
Kupiłbym tą knosti, podoba mi się, jednak czytałem że ta plastikowa osłonka na label nie do końca cały przykrywa, a mam też Polskie płyty z lat 60, a nie chcę zniszczyć labeli
John Lennon
Kupiłbym tą knosti, podoba mi się, jednak czytałem że ta plastikowa osłonka na label nie do końca cały przykrywa, a mam też Polskie płyty z lat 60, a nie chcę zniszczyć labeli
Na tyle płyt co umyłem nie miałem jakichś większych problemów. Gorzej z tymi stojaczkami... co jakiś czas zdarza mi się zarysować przez nie płytę... Póki co, żadna nie jest absolutnie zniszczona no ale zdarzają się wypadki...
Niestety możesz je przypadkowo zamoczyć jeśli za szybko będziesz kręcił płyta i płyn nie zdąży spłynąć. Może bezpieczniej kupić zaciski i myć w misce z miksturą za pomocą szczoteczki.
Wojciech Pajdas coś takiego oferuje. https://vinylspot.pl/pl/p/Myjka-reczna- ... lspot/3305
Kurczę jak przegladalem te zdjęcia z plyta w misce to az mnie dreszcze przeszly...sam rozwazam kupno myjki ale plyta w misce budzi moje obawy...to naprawdę sie sprawdza?