Jarmark staroci
- Felini Wąsik
- Gramofon: Camry 1113
- Kontakt:
Re: Jarmark staroci
Możliwe że jakoś niedługo dostanę za darmo magnetofon szpulowy, radio i gramofon unitra, jakieś winyle, i całą torbę szkła ozdobnego, więc się kolekcja powiększy, a ktoś by to wyrzucił na śmietnik 

"Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany"
John Lennon

John Lennon
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Amator jest sprawny, muszę tylko wymienić żarówki bo są przepalone, i kupić drugą kolumnę, bo też była przepalonakinky pisze: ↑23 sie 2022, 00:54AmatorFelini Wąsik pisze: ↑22 sie 2022, 21:09Moja skromna kolekcja rzeczy z PRL-U, większość nabyta na jarmarkach staroci lub z garażu dziadka![]()

Ostatnio zmieniony 23 sie 2022, 09:30 przez Felini Wąsik, łącznie zmieniany 1 raz.
John Lennon

John Lennon
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Tak jak obiecałem, przesyłam resztę mojej kolekcji 

- Załączniki
John Lennon

John Lennon
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Nawet nie wiedziałem że jest taki wątek 
W miejscowości Szczytna natknąłem się na taki sklep "Grawerowanie Szkieł i Kryształów GRAWERSOON"
Mieli tam w sprzedaży kolekcje takich szklanych zwierzątek, ale nie było takiej ślicznej zielonej gęsi
Bo uważam, że na zamieszczonej przez kolegę fotografii jest właśnie Zielona Gęś, Konstantego Ildefonsa Gałczyńskiego.

W miejscowości Szczytna natknąłem się na taki sklep "Grawerowanie Szkieł i Kryształów GRAWERSOON"
Mieli tam w sprzedaży kolekcje takich szklanych zwierzątek, ale nie było takiej ślicznej zielonej gęsi
Bo uważam, że na zamieszczonej przez kolegę fotografii jest właśnie Zielona Gęś, Konstantego Ildefonsa Gałczyńskiego.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Też mi się wydaje że to jednak gęśPiterski pisze: ↑23 sie 2022, 11:14Nawet nie wiedziałem że jest taki wątek

John Lennon

John Lennon
- pawelgrab
Adrian a co po wiesz o takim czyś sam to zorganizowałem
(brat mojego ojca łącznik między AK a BCH(BL):
dodam tylko, że więzień Zamku po Wojnie i Honorowy Obywatel Lublina, co do wcześniejszych lat czyli II Wojny Św. to np. mój dziadek skończył żywot na Majdanku a drugiego zabiły bandy AK - żołnierzy wyklętych ( przyznał się przed śmiercią jeden z bandytów w latach 90+ ), ponieważ przed wojną był sołtysem i miał siostrę w USA, która w paczkach przysyłała KAWĘ a nie złoto -
kurcze takie czasy Kolego były
wracając do gabloty wisi w moim drugim mieszkaniu w Lublinie i przy samym wejściu - to jest pamiątka!
BTW- o latach wojny jeszcze mam do opowiedzenia historię dwóch dziadów mojej żony
chyba ,że nie jest to świeże to wykasuję te wątki pozdro - ale Ten z gabloty był miłośnikiem winyli to w sumie się łapie do wątku 

dodam tylko, że więzień Zamku po Wojnie i Honorowy Obywatel Lublina, co do wcześniejszych lat czyli II Wojny Św. to np. mój dziadek skończył żywot na Majdanku a drugiego zabiły bandy AK - żołnierzy wyklętych ( przyznał się przed śmiercią jeden z bandytów w latach 90+ ), ponieważ przed wojną był sołtysem i miał siostrę w USA, która w paczkach przysyłała KAWĘ a nie złoto -

wracając do gabloty wisi w moim drugim mieszkaniu w Lublinie i przy samym wejściu - to jest pamiątka!
BTW- o latach wojny jeszcze mam do opowiedzenia historię dwóch dziadów mojej żony

luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Powiem, że bardzo lubię takie różne ordery i odznaki, mój Dziadek był w wojsku ale nie ma takich rzeczy, ma orzełka z czapki, dał mi nawet ostatnio guzik z orzełkiem z munduru, ma nawet odznakę z harcerstwa, ale takiego czegoś nie ma, piękna kolekcja

A co powiesz o mojej kolekcji z PRL-U ?

John Lennon

John Lennon
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Wiem że mój prapradziadek nazywał się Feliks, czyli podobnie jak ja tutaj, i mam tylko jego jedne zdjęcie, w pięknym wojskowym mundurze, wyglądał jak generał 
A co do rzeczy z PRL-U, to mam jeszcze tą uroczą świnkę skarbonkę

A co do rzeczy z PRL-U, to mam jeszcze tą uroczą świnkę skarbonkę

John Lennon

John Lennon
- pawelgrab
Twoja kolekcja Kolego jest the Best of the Best. Myślę o przekazaniu pewnej kolekcjl
medali tylko kto zqlpaci za kuriera oczywiście kolekcja od 1950 na PLN bezcenna ale jeszcze pogadamay na priw
Adrian chodzi o wage :
Dobrze sie w patrzysz to będą odznaczenia za Lenino Warszawe Nysę Odrę i Berlin i takie tam.
medali tylko kto zqlpaci za kuriera oczywiście kolekcja od 1950 na PLN bezcenna ale jeszcze pogadamay na priw
Adrian chodzi o wage :

Dobrze sie w patrzysz to będą odznaczenia za Lenino Warszawe Nysę Odrę i Berlin i takie tam.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2022, 19:55 przez pawelgrab, łącznie zmieniany 1 raz.
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Nie musisz nic przekazywać, dla Ciebie to jest kolekcja sentymentalna, tak jak dla mnie ten blaupunkt i ta kaseta budki suflera, nigdy nikomu ich nie oddam, bo mój dziadek ciągle ich słuchał, i teraz dał to mnie

John Lennon

John Lennon
- pawelgrab
Nie zrozumiałeś nie odznaczenia rodzinne tylko kolekcja medali ważącą ok 20 kg no nie wiem ile

Podpowiem Kolego medali okolicznościowych mam pewne pomysły ja je eksponować a kolekcja moja warta tys pln

Podpowiem Kolego medali okolicznościowych mam pewne pomysły ja je eksponować a kolekcja moja warta tys pln
Ostatnio zmieniony 25 sie 2022, 20:07 przez pawelgrab, łącznie zmieniany 1 raz.
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Tyle to ledwo podniosę, to faktycznie strasznie ciężkie, jakbym to miał to nie wiem nawet gdzie bym się z tym podział, już moje szafki się ledwo domykają od walkmanów książek i innych takich pierdół

John Lennon

John Lennon
- pawelgrab
Zawsze mógłbyś sprzedać na sztuki twoja decyzja
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Dzięki za propozycję ale odmówię, po prostu dla mnie to za dużo tego i zanim bym to sprzedał... Może ktoś z innych forumowiczów się skusi, popytaj

John Lennon

John Lennon
- pawelgrab
no OK tematu nie było