Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Creedence Clearwater Revival - 1968 / 1969 (1978 / 1978, Compilation, Germany) https://www.discogs.com/release/2476096 ... val-196869
Jutro wracam do pracy. Od razu cios w nos w postaci dnia biurowego - czyli pobudka przed trzecią nad ranem... Odrobina muzyki dobrze mi zrobi.
Ten ten dziwny niemiecki składak to dwupak dwóch albumów CCR: debiutanckiego i Bayou Country. Obie reedycje brzmią całkiem fajnie, jak dla mnie. Discogs pokazuje, że było więcej takich dwupaków, nie tylko w Niemczech.
Moje to chyba najbardziej gitowe VG+ jakie mogłem trafić. Obie płyty wyglądają dość brzydko ale nic nie przeskakuje. Nawet ładniejsze płyty mają gorsze momenty...
Relaks zanim znowu siądę do faktur. Już się boję.
Jutro wracam do pracy. Od razu cios w nos w postaci dnia biurowego - czyli pobudka przed trzecią nad ranem... Odrobina muzyki dobrze mi zrobi.
Ten ten dziwny niemiecki składak to dwupak dwóch albumów CCR: debiutanckiego i Bayou Country. Obie reedycje brzmią całkiem fajnie, jak dla mnie. Discogs pokazuje, że było więcej takich dwupaków, nie tylko w Niemczech.
Moje to chyba najbardziej gitowe VG+ jakie mogłem trafić. Obie płyty wyglądają dość brzydko ale nic nie przeskakuje. Nawet ładniejsze płyty mają gorsze momenty...
Relaks zanim znowu siądę do faktur. Już się boję.
- blispx
o 3ciej? pobudka? rany gdzie ty pracujesz? w kołchozie?
to się nie opłaca iść spać, z 10 b. mocnych kaw i jakoś wytrzymasz
to się nie opłaca iść spać, z 10 b. mocnych kaw i jakoś wytrzymasz

DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- RadTang
- Kontakt:
ZZ Top - Eliminator (1983 / 1983, Germany) https://www.discogs.com/release/1785576 ... Eliminator
Coś w stylu kawy o tej 3-4 nad ranem. Czas wrócić do pracy. Niestety.
@blispx
Pracuję w korpo w Warszawie ale trzeba też dojechać.
A im wcześniej będę w pracy tym wcześniej wyjdę.
Kawy nie piję. Napojów energetycznych (i w ogóle gazowanych) też nie.
Gdyby moje korpo odkryło pełnowymiarową pracę zdalną... Ta technologia jest zablokowana dla tej cywilizacji...
Coś w stylu kawy o tej 3-4 nad ranem. Czas wrócić do pracy. Niestety.
@blispx
Pracuję w korpo w Warszawie ale trzeba też dojechać.

Kawy nie piję. Napojów energetycznych (i w ogóle gazowanych) też nie.
Gdyby moje korpo odkryło pełnowymiarową pracę zdalną... Ta technologia jest zablokowana dla tej cywilizacji...

-
"Ja to, proszę pana, mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano za piętnaście trzecia. Latem to już widno". etc., etc.

Steve Miller Band - The Joker
- Dziadek
- Kontakt:
Eros Ramazzotti - In Ogni Senso
- Felini Wąsik
- Gramofon: Camry 1113
- Kontakt:
The Beatles - Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band
Ten album mogę opisać dwoma słowami, dzieło sztuki
Moje marzenie to kupić kompletny 1st press, ale graniczy to z cudem
Wydanie ruskie jest takie sobie względem dźwięku, w niektórych momentach brzmi jakby było kopiowane z oryginału w piwnicy za skrzynkę wódki 
Ten album mogę opisać dwoma słowami, dzieło sztuki

"Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany"
John Lennon

John Lennon
- RadTang
- Kontakt:
Raz byłem blisko jakiegoś starego kompletu. Miał wycinanki. Też mam to wydanie. Pewnie ojcowski CD z 1987 bije je na głowę ale na Antropie nigdy się nie zawiodłem. Inna sprawa, że niewiele oczekuję.Felini Wąsik pisze: ↑25 sie 2022, 15:46The Beatles - Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band
Ten album mogę opisać dwoma słowami, dzieło sztukiMoje marzenie to kupić kompletny 1st press, ale graniczy to z cudem
Wydanie ruskie jest takie sobie względem dźwięku, w niektórych momentach brzmi jakby było kopiowane z oryginału w piwnicy za skrzynkę wódki
![]()

---
The Rolling Stones - Big Hits (High Tide And Green Grass) (1966 / XXXX, Compilation, Club Edtion, Reissue, Germany) https://www.discogs.com/release/2011599 ... reen-Grass
Po ciężkim dniu pracy płyta się należy jak psu micha. Dobry składak nie jest zły. Kamieniem rzucać nie będę bo szkoda takiego ładnego.
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Ja szukam 1st pressu z wycinanką jeszcze idzie dostać za 300, ale u nikogo nie widziałem dedykowanej koperty wewnętrznej taka biała z czerwonymi "falami"

A ja jestem takim typem kolekcjonera który nie lubi wybrakowanych egzemplarzy. Może być nawet jakiś plakat z kompletu podarty na pół ale musi być

John Lennon

John Lennon
- RadTang
- Kontakt:
Ja tak samo. Mam Please Please Me japońskie z 1976 ale bez OBI. Czyli **** a nie Japoniec, jak dla mnie...Felini Wąsik pisze: ↑25 sie 2022, 19:34Ja szukam 1st pressu z wycinanką jeszcze idzie dostać za 300, ale u nikogo nie widziałem dedykowanej koperty wewnętrznej taka biała z czerwonymi "falami"![]()
A ja jestem takim typem kolekcjonera który nie lubi wybrakowanych egzemplarzy. Może być nawet jakiś plakat z kompletu podarty na pół ale musi być![]()
Wolę węgierskie z lat 80-tych bo nie jest wybrakowane.

Jak jesteś skłonny iść na kompromis to wycinanki jak i tę kopertę wewnętrzną ma wznowienie z 2009 roku. Sprawdziłem swój egzemplarz.

- MacPhisto
- Gramofon: Victor QL-A7
U2 - Vertigo Tour 2005 Live From Milan
JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Te wersje na lecia są ciekawe, bo mają różne mixy i esher demos, dla fanów Beatlesów to wielka gratka, ale bardzo drogie są takie boxy po 6 winyli z różnymi mixamiRadTang pisze: ↑25 sie 2022, 20:03Ja tak samo. Mam Please Please Me japońskie z 1976 ale bez OBI. Czyli **** a nie Japoniec, jak dla mnie...Felini Wąsik pisze: ↑25 sie 2022, 19:34Ja szukam 1st pressu z wycinanką jeszcze idzie dostać za 300, ale u nikogo nie widziałem dedykowanej koperty wewnętrznej taka biała z czerwonymi "falami"![]()
A ja jestem takim typem kolekcjonera który nie lubi wybrakowanych egzemplarzy. Może być nawet jakiś plakat z kompletu podarty na pół ale musi być![]()
Wolę węgierskie z lat 80-tych bo nie jest wybrakowane.
Jak jesteś skłonny iść na kompromis to wycinanki jak i tę kopertę wewnętrzną ma wznowienie z 2009 roku. Sprawdziłem swój egzemplarz.Nie wiem jak ten remix na 50-lecie, niestety. Mam tylko wersje picture LP (i boxa z CDkami).

John Lennon

John Lennon
- RadTang
- Kontakt:
Do tych na 50-tkę brakuje mi Abbey Road. A boxy biorę na CD. I tak nie słucham bo częściej w obiegu u mnie jest ruski Antrop.Felini Wąsik pisze: ↑25 sie 2022, 20:05Te wersje na lecia są ciekawe, bo mają różne mixy i esher demos, dla fanów Beatlesów to wielka gratka, ale bardzo drogie są takie boxy po 6 winyli z różnymi mixami![]()

- MacPhisto
- Gramofon: Victor QL-A7
U2 - The Joshua Tree
JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Jakbyś miał wybrać ulubiony album Beatlesów to jaki by to był ?RadTang pisze: ↑25 sie 2022, 20:51Do tych na 50-tkę brakuje mi Abbey Road. A boxy biorę na CD. I tak nie słucham bo częściej w obiegu u mnie jest ruski Antrop.Felini Wąsik pisze: ↑25 sie 2022, 20:05Te wersje na lecia są ciekawe, bo mają różne mixy i esher demos, dla fanów Beatlesów to wielka gratka, ale bardzo drogie są takie boxy po 6 winyli z różnymi mixami![]()
![]()
![]()

John Lennon

John Lennon
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
Boney M.
The Summer Mega Mix
Wszak lato w pełni...
The Summer Mega Mix
Wszak lato w pełni...