Piterski pisze: ↑17 sie 2022, 08:53
Ja się chciałem zapytać o koszty wysyłki z tego sklepu do Polski, na jakim się one kształtują poziomie? Chciałem kupić kilka płyt SACD i zastanawiam się z jakimi kosztami dodatkowymi muszę się liczyć.
Koszty wysylki sa chyba niemale.Podstawowa wysylka do UK to ok $59 po zmianie kodu na wroclawski wyszlo $105

, przy tej samej zawartosci koszyka.
Jak chcesz sprawdzic "wloz do koszyka" plyty i w koszyku mozesz sprawdzic jak bedzie cena wysylki. Musisz podac kraj i wazny kod pocztowy.
Oni tam zaznaczaja ,ze klienci z UK i EU sa sami odpowiedzialni za VAT. Chodzi o to ,ze wg porozumien miedzynarodowych sprzedawca powinien pobrac kwote vat przy zakupie do £135.
Firma kurerska zaklada ,ze tak sie stalo i nie pobiera od klienta vatu, tak sie dzieje w UK.
To troche takie zzucanie odpowiedzialnosci ale mozna w temn sposob uniknac dodatkowych oplat.
No ale to tak naprawde sie oplaca przy malych ilosciach. Porownalem koszt wysylki 3 paczek po 4 plyty w srodku, i ewentualne unikniecie vat, oraz 1 paczka z 12 plytami, z pobranym vat. Wychodzi podobnie albo taniej na legalu.
Mozesz tez zajrzec do ich sklepu na eBay
https://www.ebay.co.uk/str/acousticsoun ... media=COPY
I tu poczta jest tansza i dluzej trwa, ale oplaca sie przy pojedynczych sztukach.
I tu takze przy kilku szukach wzucasz do koszyka i spawdasz koszyk, i masz przeliczona przesylke i vat jaki ebay pobieze.