Przyszła kolej na NAMCO NSZ-333, kupione na forum, fajnie gdyby zostały na forum
Bardzo ciepłe, miękkie kolumny z solidnym basem, do dłuuugiego słuchania. Stan przyzwoity, maskownice ok, jakieś uszczerbki i rysy się znajdą, ale u mnie stoją w salonie i Najdroższa nie protestuje. Jedna kopułka wysokotonowa była prawdopodobnie wymieniana - nie widzę różnicy. Jedno gniazdo przewodu padło (pękł plasticzek, owinąłem kabel i oczywiście działa).
Ważą po 15kg sztuka, więc zdecydowanie zapraszam po odbiór osobisty w Warszawie. Można przyjechac ze swoim wzmakiem, źródłem, co kto chce Kawa w gratisie.
Miałem i zdecydowanie polecam. Baaaaardzo fajne granie. Tak, jak Quarter napisał jest mięciutko i przyjemnie. Łatwe do napędzenia. W moim subiektywnym rankingu znacznie wyżej niż popularne na forum Cantony Quinto czy Duale 720.
Marka może mało audiofilska ale jak dobrze poszukać to głośniki, które w nich siedzą znajdziecie między innymi w Marantzach i Kenwoodach z lat 70-80, gdzie takie kolumny chodzą teraz po 1,5-3tys.
Na to Ci niestety nie odpowiem - lampy znam tylko z pieców gitarowych Jeśli to coś pomoże w ocenie to Namco mają bardzo wysoką skuteczność, na poziomie 94dB. Czyli teoretycznie słaby wzmacniacz też je napędzi bęz większych problemów. 10W w lampie to nie tak mało, ale - jak mówię - nie znam się, więc nie chcę wprowadzać Cię w błąd.
Jest: Thorens TD-125 + ramię Micro Seiki, Arcam FMJ CD23, Scott 480A, Vienna Acoustics Haydn Jubilee, RA Labs Mini Reference Monitors
Był: Technics SL-Q2/1500C/1200GR, Luxman L435, JVC AX1, NIKKO TRM750, Scott A406, Dali Icon 6, Thiel Cs 1.2
Trochę nie w temacie ale widzę gitarę to się zapytam kolega gra? jest może zespół itp czy tylko tak dla siebie w domu? pytam bo sam gram i z Wawy jestem.
a jeśli chodzi o kolumny to będą lepsze od moich Nordmende LB550? będę chyba szukał czegoś mocniejszego bo czasem wydaje mi się że są do mojego saloonu za słabe.
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
Trochę nie w temacie ale widzę gitarę to się zapytam kolega gra? jest może zespół itp czy tylko tak dla siebie w domu? pytam bo sam gram i z Wawy jestem.
a jeśli chodzi o kolumny to będą lepsze od moich Nordmende LB550? będę chyba szukał czegoś mocniejszego bo czasem wydaje mi się że są do mojego saloonu za słabe.
Gram, ale totalnie czasu brakuje, tu się niestety nic nie zmieniło. Głównie elektrycznie (bluesowe klimaty, trochę southern rock, próbuję zabrać się za country, ale to nie takie proste), gdy robiłem zdjęcie nie było w domu nic elektrycznego więc pod ręką został akustyk - teraz już jest tania kopia Tele Kapele kiedyś były, tęsknię za tym bardzo. Może w przyszłym życiu....
PS. jeśli chodzi o Namco, to są duże podstawkowe. Zdecydowanie warto je na czymś postawić, żeby nie stały na podłodze. Natomiast nagłośnić salon dadzą radę spokojnie, oczywiście jeśli to normalny salon, a nie salon samochodowy
Jest: Thorens TD-125 + ramię Micro Seiki, Arcam FMJ CD23, Scott 480A, Vienna Acoustics Haydn Jubilee, RA Labs Mini Reference Monitors
Był: Technics SL-Q2/1500C/1200GR, Luxman L435, JVC AX1, NIKKO TRM750, Scott A406, Dali Icon 6, Thiel Cs 1.2