No kurde fakticznie. Toż to Rychu Jewel. Film w pytę a ja nie skojarzyłem dobrodusznego Ryśka z obrzydliwym Larrym.
Ostatnio oglądałem...
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Re: Ostatnio oglądałem...
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- MacPhisto
- Gramofon: Victor QL-A7
Powiem tak za 200 baniek można zrobić dobre efekty np. Mission Impossible dalej są niezłej jakości efekty a nie jakiś odpad... bo to co było w tym gniocie tramwaj itp... to nie maco dobrze wydane 200 baniek, dlatego takie super recenzje zbiera hehetuczi77 pisze: ↑08 sie 2022, 08:48Czekaliśmy żeby były dostępne wszystkie odcinki i wczoraj wieczorem odpaliliśmy pierwszy. Zapowiada się super, a aktora już widzieliśmy w podobnej roli, choć jakby po drugiej stronie mocy: https://www.filmweb.pl/film/Richard+Jewell-2019-708511 <-- jeśli ktoś nie oglądał to również polecam
Pokaż mi film bez nichNie napisałem, że to arcydzieło, bo to zwykły sensacyjniak, bez żadnego głębszego przekazu. Dobrze zrobiony, widowiskowy, choć fabuła jest banalna
![]()

JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7
- Myszor
Nie włączajcie czasem Predator Prey. Takiego gówna żenującego to już dawno nie widziałem
Za to można na hbo nadrobić "Obywatel X" jeśli ktoś nie znał (jak ja).
Film stary i dość słabo zrobiony jak na dzisiejsze standardy ale autentyczna historia "rzeźnika z Rostowa" makabryczna pod wieloma względami.

Za to można na hbo nadrobić "Obywatel X" jeśli ktoś nie znał (jak ja).
Film stary i dość słabo zrobiony jak na dzisiejsze standardy ale autentyczna historia "rzeźnika z Rostowa" makabryczna pod wieloma względami.
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
To mnie zasmuciłeś, ostrzyłem sobie zęby, bo piszą, że najlepszy od czasów pierwowzoru

Ostatnio zmieniony 12 sie 2022, 15:33 przez kinky, łącznie zmieniany 1 raz.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
- Myszor
- Myszor
No kinky możesz atakować For All Mankind bo zamknęli temat.
W środku sezonu tempo nieco siada ale wszystko prowadzi do takiego finału że 3maj się fotela
No i jest otwarcie na sezon 4
Na disney przyuważyłem "Eddiego Orła". Jak ktoś nie zna to warto bo opowiada zajebistą historię Michaela Edwardsa, który postanowił że wystąpi na olimpiadzie
Po jego wyczynie MKOL zmienił zasady kwalifikacji ale Eddie pojawił się znowu parę lat później ze zniczem olimpijskim
W środku sezonu tempo nieco siada ale wszystko prowadzi do takiego finału że 3maj się fotela

No i jest otwarcie na sezon 4

Na disney przyuważyłem "Eddiego Orła". Jak ktoś nie zna to warto bo opowiada zajebistą historię Michaela Edwardsa, który postanowił że wystąpi na olimpiadzie

Po jego wyczynie MKOL zmienił zasady kwalifikacji ale Eddie pojawił się znowu parę lat później ze zniczem olimpijskim

- kinky

Tak długo czekałem na koniec, aż zapomniałem, że to już

- MacPhisto
Obejrzałem... zapowiadał się nieźle. Niestety jakość efektów kiepska komputerówka. Jedynie uwagę ściąga piękna indianka

Obejrzałem go właśnie zachęcony opisami, że super/wow/godna kontynuacja... no ale wyszło słabo słabiutko, chociaż ratuje ich fakt, że wydali mniej jak 200 baniek na hit netflixa

P.S. Predatoe był za friko na CDA ale już widzę usunięty

- kinky
Tak źle o nim piszecie, że aż chyba sprawdzę sam jak smakuje

Jaki budżet (nieznany, ale branża twierdzi, że bardzo niski) takie efekty chociaż palce maczała tu między innymi legendarna ILM Lucasa. Z drugiej strony z małym budżetem można zrobić świetny od strony technicznej film sf, jak np. Dystrykt 9.
- Myszor
Jakość CGI pokazuje że nikt (oprócz widzów ) nie traktował tego filmu na serio. No ale dobra Blair Witch Project też nikt na serio nie traktował a jak namieszał. Problem w tym że ten film jest bezdennie głupi.
Już w pierwszej scenie piesek indianki wpada w sidła kłusownicze. Takie wiecie co jak wdepniesz to ci nogę prawie upierdzielą. No ale piesek wpada w nie...ogonem

W kolejnej scenie dowiadujemy się, że puma porwała indianina. Nie, nie dziecko indiańskie tylko dorosłego faceta, który waży więcej niż puma.
Typa znajdują żywego w lesie pod drzewem. Ma ślad pazurów na piersi. To jak ta puma go porwała ? Zarzuciła sobie na plecy czy turlała do lasu ?
Oczywiście jak się go posypie ziołami z woreczka to wyzdrowieje.
Potem jeden indianiec ubija pumę i przynosi ją do obozu na niosąc na ramieniu jak torbę na fitness. Tyle że ta torba waży 60kg.
itp, itd. Do pisania scenariusza wynajęli chyba narkomana i zapłacili mu trzy działki zioła.
Równie dobrze mógł napisać że dziewczynka rzuciła w predatora wodą, woda wpadła mu do oka i spaliła podczerwień, więc wtedy zwabiła go zapachem mięsa wiewiórki do gniazda tarantul i tam ubiła.
Bo sam koncept, że nastolatka z XVIII wieku załatwia superkillera z kosmosu co ma technologie o których nawet dziś nie mamy pojęcia jest tak durny, że tylko ktoś na haju mógł to ogarnąć.
- MacPhisto
No dlatego napisałem ,,słabiutko,, chociaż K.O. prwym sierpowym misia Grizzly to mój faworyt 
P.S. Dystrykt 9 świetny film ludzie czekali kilka lat bo ,,krewetka,, jak odlatywał powiedział, że wróci go odmienić. Niestety dalej czekamy

P.S. Dystrykt 9 świetny film ludzie czekali kilka lat bo ,,krewetka,, jak odlatywał powiedział, że wróci go odmienić. Niestety dalej czekamy

- metallsnow
- Gramofon: Wega 301P
Mówią, że klamka zapadła i nie będzie kontynuacji

A powiedz, kto byłby w stanie przetrwać atak dzikiego drapieżnika pokroju pumy? Ogólnie w tej scenie chodziło o coś innego, ale nie będę spojlerował.
Nie zgodzę się. Jakość efektów bije na głowę większość ostatnich hitów NF. Powiem tak, efekty specjalne z większości filmów ostatniej dekady wywołują u mnie wrażenie, że oglądam gameplay z jakiejś gry. Tutaj tego nie doświadczyłem.
Dla minie Predator: Prey to film na przyzwoitym poziomie, a jeśli ktoś szuka czegoś wartościowego, to ciągle polecam "Gran Torino".
Wega Modul 301P+ADCQLM/AT13EaV/OM10, Sony TA-F570ES, Akai CD-62, JVC TD-X502, Pioneer N-30AE, Onkyo T-4270, Heco TE 1200
Marantz PM-45, Sony MDS-JE520, Summit Exclusive RF550 i pecet
Marantz PM-45, Sony MDS-JE520, Summit Exclusive RF550 i pecet
-
- Gramofon: Dual 510
Film ten już był polecany w tym wątku i potwierdzam że jest wart uwagi.
Nie tak dawno obejrzałem "The Concorde Airport '79" na YT i nawet się ubawiłem.

https://www.youtube.com/watch?v=IlK93jPEHgc
https://www.filmweb.pl/film/Port+lotnic ... 1979-38747
Dual 510, Shure M95G-LM, Sansui AU-417, Philips 22RH427
http://radio.garden/visit/evanston-il/9jjzCYJU
-
- Gramofon: Dual 510
Lubię amerykańskie filmy z lat siedemdziesiątych. Możliwe że wiąże się to ze wspomnieniami z dzieciństwa kiedy jedną z głównych rozrywek było chodzenie do kina i oglądanie "prawdziwego", kolorowego świata marzeń.
Obejrzałem ten film o Concordzie (dość ciekawa intryga, czarnoskóry saksofonista co nie rozstaje się z instrumentem nawet w obliczu śmierci i na dodatek pali trawę w kiblu

Film raczej lekki i odmóżdżający.
Znalazłem w czeluściach wątku ten wpis i też nie rozumiem jak ten film uszedł tu bez echa.
Dlatego przypominam o nim bo jak dla mnie jest esencją rozrywki i nie chcę się czepiać bo było by o co, ale zaryzykował bym swoje plomby żeby zobaczyć ten film w dobrze nagłośnionym kinie( Atmos) pomimo tego że u siebie widziałem go już z 5 razy na projektorze i 5.1.
Ready Player One trzeba oglądać na największym ekranie jaki mamy do dyspozycji!!!
Polecam też.
Dual 510, Shure M95G-LM, Sansui AU-417, Philips 22RH427
- Myszor
Ech syko, ty zawsze jakieś starocie wyciągniesz

Ale plakat wisi u mnie w garażu do dziś