Jakie napięcie siatki1, siatki2 i anody??? Bo to pentoda...
Graj na czym Ci pasuje, spytaj Mastera Marka jak ustawił tę lampę bo słabe lampy pójdą z dymem jak są ustawione na goraco
Jakie napięcie siatki1, siatki2 i anody??? Bo to pentoda...
Wszystko zależy od kolumn i oczekiwań. Nowe przetworniki w zdecydowanej większości kiepsko brzmią z lampą. Wymagają wysokiego dumping factoru i masy prądu, aby uzyskać dobrą kontrolę i podstawę basową.daru0105 pisze: ↑30 lip 2022, 08:23Niestety z lampami jest problem. Dobra para NOS kosztuje. Nie wiadomo co ci się trafi po zakupie. Najczęsciej jesteś oszukany. Jak nie masz miernika to nie wiesz co kupiłeś. Często taki "strzał" popracuje rok, dwa. Znowu szukasz najlepszych lamp i tak w kółko. Dobrych lamp z epoki coraz mniej i coraz drożej. Studnia bez dna. Daję sobie spokój, tym bardziej, żę są świetne pre i końcówki na tranach w klasie A. Ja z lamp pomału wyrastam. A po tym jak UR Simple 845 nie potrafił napędzić moich kolumn to dziękuję za lampę. A miał wszystko napędzić. Jak słuchasz tylko jazzu i na niedużej powierzchni to może lampa . Ja nie polecam. Same problemy
Bez problemu raczej? Chyba że mamy różne definicje "pogrania"
zabrzmiało to raczej jak "lampy brzmią chujowo i w ogóle lampa jest bez sensu"
A po co?
Można mieć i nowe i stare
Dokładnie, niektórzy na jedną igłę do gramofonu wydają o wiele, wiele więcej niż ja na te moje lampy.
Tak mam na razie i to i to
Widać, bo piszemy o dwóch różnych rzeczach. Spróbuję wyjaśnić nieporozumienie.
To jest trochę zabawne na swój sposób, ale też pokazuje że da się kupić tańsze lampki nocne i też się cieszyć