Co kręcisz (CD)?
-
- Gramofon: Technics SL 1500 C
Re: Co kręcisz (CD)?
To już piąta płyta Black River w ich dyskografii, tym razem inna od poprzednich bo punk rockowa. Muzycy nadal ci sami: Maciej Taff wokal, Tomasz "Orion" Wróblewski bas, Piotr "Kay" Wtulich gitara, Artur "Art" Kempa gitara, Dariusz "Daray" Brzozowski perkusja.
Którejkolwiek z ich płyt bym nie słuchał, zawsze mam świetną zabawę. Polecam.
Którejkolwiek z ich płyt bym nie słuchał, zawsze mam świetną zabawę. Polecam.
-
Sarcofagus - Envoy Of Death. Jeden z pierwszych fińskich zespołów hard 'n' heavy, ponadczasowa perełka z roku 1980.
-
Decapitated "Cancer Culture" to kolejna tegoroczna płyta którą oceniam 10/10. Wspaniały zespół 

- Felini Wąsik
- Gramofon: Camry 1113
- Kontakt:
Abba Voyage Nowość z zeszłego roku, nie kupowałem LP, ponieważ takie nowe winyle często przeskakują 

"Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany"
John Lennon

John Lennon
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Michael Jackson - Blood On The Dance Floor (HIStory In The Mix) (1997 / 1997, CD, Europe) https://www.discogs.com/release/2866837 ... In-The-Mix
Wczorajszy zakup. A wszystko zaczęło się od gitówy Jacksonówy czyli Bad z polskiego tłoczenia. Za 5 zł otrzymałem płytę która się nie zawiesza i gra w porządku.
A muzyka? Nie znam albumu HIStory więc ciężko jest mi się odnieść. Tu jest kilka nowych piosenek + remiksy materiału z HIStory. Zupełnie inne klimaty niż Bad czy to, czego słuchałem z elektroniki (Tangerine Dream, Klaus Schulze). Ale całkiem sympatyczne to jest. Niewymagające, do pracy zdalnej w sam raz.
Może to będzie nie ostatni Jackson w mojej kolekcji...
Wczorajszy zakup. A wszystko zaczęło się od gitówy Jacksonówy czyli Bad z polskiego tłoczenia. Za 5 zł otrzymałem płytę która się nie zawiesza i gra w porządku.
A muzyka? Nie znam albumu HIStory więc ciężko jest mi się odnieść. Tu jest kilka nowych piosenek + remiksy materiału z HIStory. Zupełnie inne klimaty niż Bad czy to, czego słuchałem z elektroniki (Tangerine Dream, Klaus Schulze). Ale całkiem sympatyczne to jest. Niewymagające, do pracy zdalnej w sam raz.
Może to będzie nie ostatni Jackson w mojej kolekcji...
-
Cornelius Claudio Kreusch – a.f.r.i.c.a.m.b.i.e.n.t
Niby ambient, ale z wycieczkami w rejony folkowe i progresywne. Gra kwartet (piano rhodesa, bas, perkusja, perkusjonalia); jedna długaśna, trwająca ponad 70 minut kompozycja. Kupiłem wczoraj za całe 2 zł, sugerując się okładką oraz instrumentarium i zdecydowanie było warto.
https://www.discogs.com/release/1239007 ... ricambient
Niby ambient, ale z wycieczkami w rejony folkowe i progresywne. Gra kwartet (piano rhodesa, bas, perkusja, perkusjonalia); jedna długaśna, trwająca ponad 70 minut kompozycja. Kupiłem wczoraj za całe 2 zł, sugerując się okładką oraz instrumentarium i zdecydowanie było warto.
https://www.discogs.com/release/1239007 ... ricambient
-
Polecam uwadze tegoroczny Shinedown "Planet Zero". Świetne rockowe granie.
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Musisz koniecznie zaopatrzyć się w Thrillera, ten album jest ciekawy, warty wysłuchania

John Lennon

John Lennon
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Kurier do mnie zawitał, poezja dla uszu..
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
- RadTang
- Kontakt:
Na pewno tak zrobię.Felini Wąsik pisze: ↑01 sie 2022, 18:43Musisz koniecznie zaopatrzyć się w Thrillera, ten album jest ciekawy, warty wysłuchania![]()

---
Neil Young + Crazy Horse - Ragged Glory [1990 / 1997, CD, Reissue, Europe] https://www.discogs.com/release/4692926 ... gged-Glory
Mój pierwszy kontakt z Neilem Youngiem. Nie wiedziałem gdzie zacząć, nie miałem nawet dyskografii na odtwarzaczu mp3 (tak, jestem staromodny, nie widać?). Trafiła się ta płytka dzisiaj w Dealz w Otwocku za 5 zł.
Dobrze wydany piątak. Oj bardzo dobrze. To bardzo fajna płyta, z pazurem i naprawdę mocna. Cięższe granie w stylu, którego u mnie za bardzo nie ma w kolekcji.
Wznowienie ale dość wczesne. No i nie jest uszkodzone. A Dealz to wielka loteria bo płyty są foliowane... Tym razem szczęście się do mnie uśmiechnęło.
A co do pana Younga - będę zerkać uchem, na pewno. To jest dobry towar, ta płyta z koniem.
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Ja za swój dałem 60 zł z przesyłką, gra Vg+RadTang pisze: ↑01 sie 2022, 21:41Na pewno tak zrobię.Felini Wąsik pisze: ↑01 sie 2022, 18:43Musisz koniecznie zaopatrzyć się w Thrillera, ten album jest ciekawy, warty wysłuchania![]()
Raz widziałem w sklepie na LP ale 130 zł... gdyby to byli Bitle czy Stonesi to bym wziął.

John Lennon

John Lennon
-
-
Jakoś na Judas mnie ostatnio naszło
Judas Priest – Metal Works '73-'93
Judas Priest – Metal Works '73-'93
Pozdrawiam
Krzysiek
Krzysiek
- RadTang
- Kontakt:
U mnie zawsze ceny w górę a stany w dół.

Uroki słuchania na słuchawkach.
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Jak ja słuchałem kiedyś na słuchawkach to było słychać więcej trzasków i szumów więc przestałem

John Lennon

John Lennon