Na Allegro Detox w dwupaku na CD można dostać za 40 zł. Na LP się u mnie nie zapowiada a drugiej płyty (koncertowej) nie miałem w kolekcji Ojca. To upiekłem dwie pieczenie na jednym ogniu.
Ten dwupak już kupiłem 2 tygodnie temu, bardzo ładny remaster
"Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany"
John Lennon
Może niekoniecznie, bo to była normalna cena LP, w zależności ode miejsca 33-39 ówczesnych tysięcy, później trochę więcej, ale był powszechnie dostępny. Pisałem tu już na forum, że wiosną 1992 roku w jednej z wrocławskich hurtowni widziałem cały stosik LP Detox i nikt się tymi płytami nie interesował, porastały kurzem.
Znam człowieka który dostał jeden prawie za darmo, bo nikt nie chciał.
John Lennon
Dla porównania dodam, że wówczas nagrane kasety z polskich "wytwórni", bez licencji kosztowały w granicach 12-16 tysięcy. A licencyjne z muzyką polskich wykonawców to był wydatek <20.000 zł. Oczywiście bywały przeceny
Nie pamiętałem cen. Fajnie że przypomniałeś
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
Mógłbym sobie kupić Najemnika. Egzemplarz Ojcowski jest w takim sobie stanie ale fajna płytka. W ogóle powinienem więcej Dżemu słuchać...
Ja też powinienem, żałuję że nie odkryłem ich wcześniej. Mam nadzieję że reedycja nie będzie przeskakiwać, kupiłem kiedyś reedycję Back in black i w środku piosenki Hells Bells jest jeden przeskok, na końcu ostatniej piosenki na pierwszej stronie jest zapętlenie, i na back in black jest dużo przeskoków. To jest moja pierwsza i ostatnia reedycja AC/DC, muszę gdzieś trafić oryginalny egzemplarz z 1980
John Lennon
Ja też powinienem, żałuję że nie odkryłem ich wcześniej. Mam nadzieję że reedycja nie będzie przeskakiwać, kupiłem kiedyś reedycję Back in black i w środku piosenki Hells Bells jest jeden przeskok, na końcu ostatniej piosenki na pierwszej stronie jest zapętlenie, i na back in black jest dużo przeskoków. To jest moja pierwsza i ostatnia reedycja AC/DC, muszę gdzieś trafić oryginalny egzemplarz z 1980
Trafiłeś na kiepski egzemplarz. Naprawdę pechowo. Rzadko kiedy takie numery się trafiają...
Ja mam 1sze wydanie niemieckie - no, takie VG+ to można mu dać. Fajnie brzmi i cena też spoko - 100 zł dałem.