Ależ mnie kolega zainspirował. Właśnie zerkałem co koledzy kręcą, jedziemy.
Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
-
- Gramofon: Saba PSP 910
Dawno nie słuchałem bo... bo wstyd się przyznac ale czasu nie było 

. Czasami myślę, że im starszy jestem to mam mniej go (nie mylić że bliżej do...) Po prostu człowiek jest bardziej zaganiany i coraz bardziej mi go brakuję
.
Ale nareszcie chwila wolnego, trzeba odpowiednio sporzytkować i padło na:
Kult - MTV Unplugged
Tego mi trzeba było

Ale nareszcie chwila wolnego, trzeba odpowiednio sporzytkować i padło na:
Kult - MTV Unplugged
Tego mi trzeba było
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
ABBA - Arrive (1976 / 1976, Sweden) https://www.discogs.com/release/441165-ABBA-Arrival
Coś lekkiego i lekkostrawnego z rana. Śniadanie musi być. Dla ucha i brzucha. A niedługo czas ruszać do pracy. Wtorki są najgorsze bo zawsze za mało sypiam... Dlatego wolałbym nawet zaczynać o 3 nad ranem ale za to zdalnie.
Bez zmęczenia podróżą, od razu do faktur po jakimś tam odpoczynku.
Coś lekkiego i lekkostrawnego z rana. Śniadanie musi być. Dla ucha i brzucha. A niedługo czas ruszać do pracy. Wtorki są najgorsze bo zawsze za mało sypiam... Dlatego wolałbym nawet zaczynać o 3 nad ranem ale za to zdalnie.
- Abrajaga
- Gramofon: Technics Sl-5310
Trans-Siberian Orchestra - Night Castle
Amerykański zespół rockowy założony w 1996 roku przez producenta, kompozytora i autora tekstów Paula O'Neilla
Płyta pod tytułem Night Castle - zamek Nocy to piąty album Transsyberyjskiej Orkiestry, ukazał się 27 października 2009
Ich najbardziej ambitne i pełne przygód dzieło do tej pory. Obejmuje gamę od hard rocka do muzyki klasycznej, zabierając słuchacza w podróż przez historię, szczegółowo opisującą triumfy i szaleństwa człowieka, ale ostatecznie jest historią transformacji i miłości.
Pierwsza połowa to opera rockowa o siedmioletnim dziecku na plaży, które spotyka nieznajomego z Nowego Jorku, który opowiada jej historię, która zabiera ją na cały świat i w czasie, gdzie spotyka różne postacie, z których wiele są oparte na historycznych postaciach, takich jak Desiderius Erasmus . Druga połowa to hołd dla wpływów Orkiestry Transsyberyjskiej.
Klasyczne warstwy spotykają się z pięknem muzyki metalowej i tworząc doskonałą mieszankę...
Album 4 płytowy box dodatkowo książeczka z tekstami i ilustracjami.
Amerykański zespół rockowy założony w 1996 roku przez producenta, kompozytora i autora tekstów Paula O'Neilla
Płyta pod tytułem Night Castle - zamek Nocy to piąty album Transsyberyjskiej Orkiestry, ukazał się 27 października 2009
Ich najbardziej ambitne i pełne przygód dzieło do tej pory. Obejmuje gamę od hard rocka do muzyki klasycznej, zabierając słuchacza w podróż przez historię, szczegółowo opisującą triumfy i szaleństwa człowieka, ale ostatecznie jest historią transformacji i miłości.
Pierwsza połowa to opera rockowa o siedmioletnim dziecku na plaży, które spotyka nieznajomego z Nowego Jorku, który opowiada jej historię, która zabiera ją na cały świat i w czasie, gdzie spotyka różne postacie, z których wiele są oparte na historycznych postaciach, takich jak Desiderius Erasmus . Druga połowa to hołd dla wpływów Orkiestry Transsyberyjskiej.
Klasyczne warstwy spotykają się z pięknem muzyki metalowej i tworząc doskonałą mieszankę...
Album 4 płytowy box dodatkowo książeczka z tekstami i ilustracjami.
Technics Sl- 5310 Harman Kardon PM650 Vxi Beyerdynamic DT 770 PRO 80 OhmHarman Kardon HD 755
- RadTang
- Kontakt:
The Rolling Stones - Steel Wheels (1989 / 1990, Poland) https://www.discogs.com/release/2257006 ... eel-Wheels
Kamieniuję smutki i niepogodę fajnym Kamyczkiem. Trochę audioprzyjemności do obiadku. I tak, wybrałem polski press choć mam pierwszy europejski w kolekcji. Raz taki, raz taki by życie miało smaczek.
Kamieniuję smutki i niepogodę fajnym Kamyczkiem. Trochę audioprzyjemności do obiadku. I tak, wybrałem polski press choć mam pierwszy europejski w kolekcji. Raz taki, raz taki by życie miało smaczek.
- lopek3
- Gramofon: SL-5300, PS-X60
AC/DC – Flick Of The Switch
Technics SL-5300 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > Canton Quinto 520
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20
My Discogs
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20
My Discogs
- lopek3
AC/DC – Fly On The Wall
Technics SL-5300 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > Canton Quinto 520
My Discogs
My Discogs
- lopek3
Na zakończenie wieczoru z AC/DC. 
AC/DC – Powerage

AC/DC – Powerage
My Discogs
My Discogs
- RadTang
- Kontakt:
The Rolling Stones - No. 2 (1965 / 1981, Reissue, Greece) https://www.discogs.com/release/1047417 ... tones-No-2
Wczoraj swoje 79-te urodziny obchodził Mick Jagger, jeden z szefów najlepszego zakładu kamieniarskiego we wszechświecie (znanym i nieznanym) - The Rolling Stones. Stonesów łykam niczym talerz obiadu od Mamy - zawsze w całości i ze smakiem.
Dziś w porannym menu: dwójeczka po grecku. 
Wczoraj swoje 79-te urodziny obchodził Mick Jagger, jeden z szefów najlepszego zakładu kamieniarskiego we wszechświecie (znanym i nieznanym) - The Rolling Stones. Stonesów łykam niczym talerz obiadu od Mamy - zawsze w całości i ze smakiem.

- Felini Wąsik
- Gramofon: Camry 1113
- Kontakt:
Uwielbiam ten album, mogłem go kupić raz na jarmarku ale okładka była w przeciętnym stanieRadTang pisze: ↑27 lip 2022, 04:12The Rolling Stones - No. 2 (1965 / 1981, Reissue, Greece) https://www.discogs.com/release/1047417 ... tones-No-2
Wczoraj swoje 79-te urodziny obchodził Mick Jagger, jeden z szefów najlepszego zakładu kamieniarskiego we wszechświecie (znanym i nieznanym) - The Rolling Stones. Stonesów łykam niczym talerz obiadu od Mamy - zawsze w całości i ze smakiem.Dziś w porannym menu: dwójeczka po grecku.
![]()

"Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany"
John Lennon

John Lennon
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Moi ulubieni Beatlesi, ja mam na kasecie ten album, jest super, co ciekawe ja uwielbiam Tytusa Romka i A'Tomka, mam wszystkie części, kupowałem w empiku, ładnie na nowo wydane, mam też 3 stare wydania. Asterixa niedawno zacząłem czytać, a najbardziej uwielbiam Garfielda. Zbieram kolekcję tłustych kocich trójpaków, obecnie wyszło 12 tomów, mam je wszystkieRadTang pisze: ↑25 lip 2022, 19:25The Beatles - Please Please Me (1963 / 1982, Hungary) https://www.discogs.com/release/1157526 ... -Please-Me
Lekka muzyka wesoło przygrywa mi podczas lektury komiksu. Relaks po relaksującym spacerku z lodami. Co jakiś czas wracam sobie do Asterixa i Tytusa, Romka i A'Tomka.

John Lennon

John Lennon
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Ja mam chyba 1st press. Możesz spojrzećRadTang pisze: ↑25 lip 2022, 20:09Michael Jackson - Bad (1987 / 1988, Poland) https://www.discogs.com/release/4617912 ... ackson-Bad
Gitówa Dżaksonówa. Fajna płyta. A dopiero niedawno ją odkryłem. Trochę skoczniejsze klimaty pod tego Asterixa. Drugi komiks napocząłem... A niedługo czas spać i śnić o fakturach.Pokazywałem samą okładkę ale nie całość. A ja mam rzadszą wersję, w gatefoldzie.

John Lennon

John Lennon
- mcemsi
- Gramofon: PS-X600 , PS-X555ES
Wygląda na anglika. Obu prezentowanych wydań nie ma co porównywać pod względem jakości poligrafii i rzecz jasna tłoczenia oraz wynikającego z niego brzmienia bo dzieli je przepaść.
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Mój egzemplarz akurat bardzo ładny ma dźwięk, nie ma żadnych szumów, od razu słychać że pierwsze wydanie

John Lennon

John Lennon
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Lady Pank - debiut. Poza dwoma przeskokami w środku mniej niż zero, całość gra Vg+
John Lennon

John Lennon