Bardzo fajny wątek, dużo się od Was uczę i czerpię inspiracje

Od Pana Niedźwiedzia też sporo wyciągam, mam kilkanaście płyt z serii smooth... Myślę, że te składanki to dobry początek dla ludzi, którzy chcą poczuć ten rodzaj muzyki.

Po cichu obstawialem ta wlasnie plyte na twoj pierwszy wpis. Miles bylby zbyt oczywistySimonTemplar pisze: ↑25 lip 2022, 21:54JOHN COLTRANE - A LOVE SUPREME
US 2020 Acoustic Sounds Series. Stereo, 33 rpm.
https://www.discogs.com/release/1602633 ... ve-Supreme
Płyta.
Wszyscy pewnie znają ten album. Nie mogłem jednak wybrać innej płyty na pierwszy, konkretny wpis tutaj. To mój numero uno![]()
Dzięki!
No tak, na pośpiechu czytałem i nieopacznie załapałem, że chodzi o zawartość muzyki na płycie.piotrjazz pisze: ↑25 lip 2022, 18:41no myslalem ,ze moje wpisy sa czytelne
![]()
Pod tytulem zawsze umieszczam link do jakiego wydania sie to odnosi.
Jak napisalem znam tylko to najnowsze wznowienie.
Classic Series Blue Note, tu nawet nie chodzi o cene ale dzwiekowo nie ma sie do czego przyczepic.
Sprawdzilem Discogs byly japonskie wznowienia ale tak lepiej moze byc tylko na oryginalnych z lat
60-tych.
Ja sluchalem tylko tego wiec nie mam porownania.
Dla mnie swietnepowinienes byc zadowolony.
A tak wogole to napisz czy faktycznie ten wpis z tym linkiem jest nieczytelny. Mialem wrazenie ,ze jest oczywisty. Moze powinienem sposob zapisu zmodyfikowac? Serio ,moze to co mi sie wydaje czytelne nie jest tak czytelne dla innych. Wskazowki mile widziane![]()
Bardzo ciekawe. Ja tam biere nawet 4xDSD
Uwielbiam Brubecka.
O! Dzięki za przypomnienie. Widziałem nie tak dawno film „Icarus. The Legend of Mietek Kosz” Bardzo mi się podobał. Dawid Ogrodnik pozamiatał!
"Elektrofunkotuturutanie na trąbce w jazzowym stylu" by RT nie przypadło Ci do gustu?
Uff! Zrobiłeś mi dzień. Dziękuję
I już mnie tym kupiłeś. Już szukam
Jeszcze nie przeoczylesSimonTemplar pisze: ↑26 lip 2022, 07:45podwójny Blue Train mono & stereo! Nie ma chyba od dłuższego czasu dostępnego na rynku fajnego wydania tej płyty. Od czasu Music Matters nic godnego nie wyszło - lub coś przeoczyłem?
Tak. Coś tam słyszałem. Nic jeszcze nie jest potwierdzone. Chad Kassem z Analogue Productions powiedział ostatnio że ma dwie wielkie wydawnicze niespodzianki