Dzień dobry.
… Poproszę średnie latte macchiato i koniecznie serniczek

…
w tle już mi leci Miles Davis „In a Silent Way”. Jak się tu zasiedzę to dobiorę dobrego single malta
Fajny wątek. Ba!- świetny wręcz
Ileż ciekawych płyt i przede wszystkim artystów, muzyków tutaj można przedstawić. Osobiście mam kilka pomysłów.
1. Nie samym Milesem człowiek żyje

tu piję sam do siebie. Jest gość popularny i znają go nawet przeciwnicy Jazzu. Natomiast jest wielu artystów i płyt które nie są znane szerszemu gronu. Płyty które warto „odkopać” i przypomnieć. Po co takie wykopki? Powodów jest kilka. Są mega klimatyczne i wciągające. Płyty które chcesz kręcić wiele razy i nigdy ich nie sprzedasz. Historie za nimi stojące wyciskają łzy z oczu - a jak!
2. Płyty które wgniatają w fotel jakością dźwięku. Takie nasze płyty demo. Rozumiecie - przychodzi szwagier a ty mu wypalasz z największej armaty. On dostaje opadu szczęki i prosi o linka gdzie to kupić

Po prostu wydania których
jesteście pewni i możecie polecić z czystym sumieniem. Tu warto być precyzyjnym co do wydania.
3. Nasze zestawienia Top w Jazzie. Może to banał ale czytajcie dalej. Pamiętam bo było to niedawno

jak się zauroczyłem muzyką jazzową. Wciągnęło mnie z dnia na dzień. Nie wiedziałem wtedy co może mi się spodobać. Tak dokładnie. Nie wiedziałem które płyty są kultowe. Kto króluje w dżezie

. Wpisywałem w Google: Jazz - najlepsi perkusiści, wokaliści, basiści, klawiszowcy, trębacze, saksofoniści. To mi naświetliło temat mocno. Pomogło i w sumie ukształtowało gust muzyczny. Top 3 top 10 - wszystko jedno co podacie.
Inne historie w klimacie tylko jazzowym mile widziane.
Porównania wydań nad którymi warto się pochylić a nad czym nie warto.
Podsumowując. Jazz zawsze był i jest niszowy. Nie ma na forum aż tylu fanów jazzu co pewnie rocka. Sądzę jednak że jak chociaż jedna osoba się w muzyce jazzowej rozkocha tak jak ja, Piotr i kilku innych kolegów z forum to warto ten czas poświecić na wpisy tutaj.
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔