Tak na marginesie - tutaj "jaramy" się gramofonami co mają 40 - 50 lat, a telewizory 8letnie mogą ładować na śmietniku.
I dlatego zawsze jak ktoś mówi o skoku technologicznym to mam mieszane uczucia. Niby w jednym małym pudełeczku mam dostęp prawie do wszystkiego co świat oferuje, ale wszystko to jakieś takie ulotne.
A wracają do tematu, u mnie od dziś tylko TVP, poczytałem o tym urządzeniu AMIKO MINI 4K i na pierwszy rzut oka na masę opcji, których pewnie nie będę używał, ale chyba spróbuję, najwyższej będzie robił za zegarek na komodzie pod telewizorem.
Ja mam 7 letni telewizor i nie obsługuje nowego kodowania. Rodzice kupowali 3 lata temu i też lipa. Masakra jakaś z tymi zmianami. A tak cieszyli się z nowego sony bo był taki tani i kupiony w RTVagd . Teraz wszystko wyszło czemu....
Większość tego typu dekoderów to jedno i to samo. Ten sam chipset, różnią się tylko przyciskami, kolorem wyświetlacza itp.
Niedawno kupiłem dla rodziców taki i wszystko jest ok. Na działkę, stosunkowo słaby sygnał, dekoder zasila wzmacniacz antenowy. https://allegro.pl/oferta/tuner-dekoder ... MGUwNTE%3D
Sony PS-T15, Benz Micro Silver / Empire 4000 / Z-4s, PreamP THT, Denon DRA-F109 / lampa SE, STX F-200n
potwierdzam, ojcu kupiłem jakiś skymaster i brak MUX2, do tego problemy z oprogramowaniem ważne że Fokus działa i może ten program o ufokach oglądać bo by mnie zamęczył , patrząc co kryje wnętrze jestem na 100% pewny że nie przetrwa zbyt długo na cyklu 24 godzinnym i także tego że je składa ten sam chińczyk w tym samym garażu bo są identyczne
+
ale jaja w sklepie w którym podmieniłem ten dekoder sprzedawca uświadomił mnie że to nie wina dekodera ale nadawcy czyli generalnie pislam robi jazdę z tym MUX2 - TVNy, Polsaty etc bo przy ręcznym skanie ten MUX widzi ale niczego nie dodaje, a ojciec jak mi wiercił dziurę w brzuchu o to tak dalej wierci bo starszy człowiek tego nie zrozumie.
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo