No ja zadowolony, to mało powiedziane. Teraz tylko coś będę musiał powiesić lepszego, gdyż na razie skromnie . Ale to w swoim czasie będę się pytał szanownego grona .
Gratulacje. Ja przez te parę dni w Polsce też tylko winyl. Bez DAC z dobrym analogiem streaming stracił całkiem swój urok.
Martin Logan CLS, Ayon Triton KT150 z KT88 zamiennie, DAC Stax Talent (2 x PCM63 na 6N26P) + Volumio Pi5 Waveshare 11,9", CD Rotel RCD955 (TDA1541 na 6N9S)... no i oczywiście gramofon Yamaha PX3 z Yamaha MC5 (shibata na boronie)
Na Litwie ( w kolejnym garażu ) znalazłem leżący w pudełku nówka sztuka ROTEL RCD-955AX.
Niby tylko CD ale stan dziewiczy... oczywiście nie omieszkałem delikatnie rozkręcić dziewiczych śrubek i w środku jest jeszcze lepiej niż myślałem bo nieczęsty to widok żeby analog był oparty na BG
Więcej w moim warsztacie.
Martin Logan CLS, Ayon Triton KT150 z KT88 zamiennie, DAC Stax Talent (2 x PCM63 na 6N26P) + Volumio Pi5 Waveshare 11,9", CD Rotel RCD955 (TDA1541 na 6N9S)... no i oczywiście gramofon Yamaha PX3 z Yamaha MC5 (shibata na boronie)
Caiyn Phono-1 wyprodukowany w Chinach lampowy (3x 12AX7 Mullard) preamp phono sprzedawany za kosmiczną kasę (ok. 2,5 tys. USD) . Waży ok 12 kg. Jest świetnie wykonany na bardzo dobrych podzespołach. Gra według mnie bardzo dobrze. Cały przekrój częstotliwości ułożony bardzo poprawnie. Blisko natury, liniowo a mimo to wokal wysuwa się delikatnie na pierwszy plan i daje fajne poczucie bliskości. Szeroka scena, piękne i grzeczne brzmienie instrumentów. Zaskakująco dobry jak na produkcję made in china.
Phase-Tech EA 3 II produkcja made in japan. Troszkę droższy i o połowę lżejszy wielki kaliber moim zdaniem wśród przedwzmacniaczy gramofonowych. Wyrywa wszystko z rowka płyty i układa w piękną całość. Jazz, który uwielbiam snuje się jak dym z cygara malując każdy szczegół instrumentów. Wokal na swoim miejscu, kontrabas mocny, czysty, szybki powoduje gęsią skórę. Talerze wybrzmiewają jakby drgały w nieskończoność. Jest to pre z ogromnym pazurem, który pokazuje gdy na gramofonie ląduje mocny rock lub elektronika. Super. Dla mnie jeden z lepszych. Miałem również Phase Tech EA 3 - bardzo zbliżone granie.
Ładny opis. Czy jak skończę składać w końcu mój preamp lampowy który ma brzmieć przynajmniej tak jak moje DAC to mogę Ci podesłać na pierwsze testy i konsultacje??
Mimo namowy Martynki na Resteka Vectora ,nabyłem przedwzmacniacz Klimo Merlin. I to wcale akurat Togo pre nie szukalem, można powiedzieć czysty przypadek z którego jestem bardzo zadowolony
Zgłosił się do mnie facet z chęcią kupna mojego Luxmana pd444 i w rozliczeniu zostawił mi Merlina. Przyzwyczajam się do dźwięku, to mój pierwszy lampowy przedwzmacniacz . Są plusy i niewielkie minusy . Jest dużo barwniej, dźwięk pełniejszy , wrażenie muzyków grających u mnie w salonie , czasem aż dech zapiera . Piękny dźwięk aż się chce słuchać i słuchać . A co do minusów to są niewielkie, minimalnie ubyło mi tego punchu na basie który miałem w Denonie pra 2000 ale to tak faktycznie minimalnie. Drugi minus to prawie znikoma ilość informacji na temat tego niemieckiego pre od D.Klimo
Załączniki
Ostatnio zmieniony 27 cze 2022, 00:44 przez bartoszczaku, łącznie zmieniany 1 raz.