Preamp lampowy Luxman CL36

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piterski
Gramofon: Pioneer PL70LII

Preamp lampowy Luxman CL36

Post autor: Piterski »

Mam do sprzedania Japoński preamp lampowy Luxman CL-36.
Informacje techniczne o tym preampie znaleźć można tu: https://audio-database.com/LUXMANALP...mp/cl36-e.html
Mój egzemplarz posiada dodatkowo drewnianą skrzynkę (mam jego obudowę metalową) i ze trzy lata temu poddany był kompleksowemu przeglądowi u sprawdzonego zawodowego elektronika.
Zaufany człowiek, który zna się na rzeczy. Poprawił wszelkie luty i wymienił kondensatory elektrolityczne w sekcji zasilania. Ze względu na temperaturę były bowiem już na wykończeniu. Lamp w nim nie zmieniałem są takie same od momentu zakupu.
Drewniana skrzynka ma otwory wentylacyjne na górze i dole, które zostały przeze mnie przesłonięte cienkimi "siateczkami" by zapobiec dostaniu się do środka przedmiotów obcych. Skrzyneczka została również poddana zabiegom pielęgnacyjnym by odzyskała dawny blask.
W ten sposób już się tak nie nagrzewa i ma zdecydowanie lepszą wentylacje.
Preamp jest bardzo rozbudowany, ma między innymi wbudowana sekcję wzmacniacza phono MM też na lampach. Wszystkie regulacje są na lampach, ma też filtr na niskich częstotliwościach z regulacją zakresu na dedykowanym dla niego wyjściu. Potencjometry pracują wzorowo bez szumów i trzasków, co przy takich sprzętach nie zawsze jest normą.

Cena wyjściowa 11900,= Pln
Załączniki
Luxman CL36-1.jpg
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: Preamp lampowy Luxman CL36

Post autor: Wojtek »

Nie żebym się czepiał ale... już w 2020 przeszedł serwis 3 lata wcześniej, czyli z dzisiejszej perspektywy mówimy o 5 latach, tak?
Czy może serwis był robiony 2 razy? :think:
https://audiomaniacy.pl/index.php?topic=3585.0

Poprawny link: https://audio-database.com/LUXMAN/amp/cl36-e.html
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Piterski

Masz racje Wojtku, ten czas strasznie zasuwa, ale ten upływ czasu ma w tym wypadku niezbyt istotne znaczenie bo ja go praktycznie nie używam. Włączam go od czasu do czasu jak mam potrzebę coś obejrzeć i potrzebuje użyć słuchawek. Większość czasu stoi nieużywany od czasu jak sprzedałem końcówkę i kupiłem Diablo.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Awatar użytkownika
Lukasz31
Gramofon: Thorens TD 125mkI

Post autor: Lukasz31 »

Którego Gryphona posiadasz ??
Awatar użytkownika
Piterski

Diablo 120.
Awatar użytkownika
Lukasz31

A ok myślałem ze 300 :D
Awatar użytkownika
Piterski

Chciałem napisać, że tak dobrze to nie ma ;) ale raz że nie było mnie stać na taki wydatek (Diablo 120 kupiłem z upustem bo był po prezentacji u 2 klientów), a dwa że nie koniecznie 300 bardziej by mi się podobał. Kilka osób miało styczność z obydwoma i niekoniecznie im bardziej pasowała prezentacja tego większego.
Awatar użytkownika
pawelgrab

Post autor: pawelgrab »

Piterski pisze:
06 cze 2022, 12:12
Chciałem napisać

Kolego różnicujesz kategorie "idiotów", na fora internetowe, dobrze ,że czujny Nasz Szeryf Wojtek to wyłapał,

powiem Ci wprost, oferujesz kaloryfer tutaj:

https://audiomaniacy.pl/index.php?topic=3585.0

za 10500 PLN , a na NASZYM FORUM;

za:
Piterski pisze:
05 cze 2022, 17:59
Cena wyjściowa 11900,= Pln
powiem tak- nie można Tobie ufać :lol:

btw. sprzedawaj gdzie indziej, pamiętam jak miksowałeś się z jakiś gramofonem, który był niewiele wart :mrgreen:
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Tyle że to było rok temu Paweł. Promo może już być nieaktualne przecież.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Lukasz31

Tu masz nowy link:
https://audiomaniacy.pl/index.php?topic=4146.0

Może warto poczytać zanim kogoś „ obrzucisz błotem „ ??
Awatar użytkownika
pawelgrab

Noo :shock: , Przepraszam SZEFIE, ale Twoje "pięć groszy":
Wojtek pisze:
05 cze 2022, 22:12
Nie żebym się czepiał
napiszę tak, za taką kasę to jednak prosimy o rzetelność :lol:, tym bardziej, że w innych zakątkach świata to nie jest tyle warte, znaczy ten model, możliwe, że ten od Piterskiego jest, o nie wiem :think:

OCZYWIŚCIE CENY NIE KOMENTUJĘ :)
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Awatar użytkownika
pawelgrab

Lukasz31 pisze:
07 cze 2022, 21:40
zanim kogoś „ obrzucisz błotem „ ??
nie rozumiem
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Paweł, czy Ciebie boli ta cena czy jaki masz tak na prawdę problem teraz?
Na mnie nie patrz, ja zwróciłem uwagę na coś zupełnie innego i zostało to już wyjaśnione.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Piterski

pawelgrab z czym ty do mnie pijesz kolego? Masz jakiś osobisty uraz do mnie (może ja Cię znałem pod innym nikiem na innymi forum?), tworzysz jakieś bajki. Nie pamiętam bym z którymkolwiek z moich gramofonów się miksował. Sprzedałem ich trzy i wszyscy trzej nabywcy są od tamtej pory moimi dobrymi kolegami. To chyba najlepsza rekomendacja.

Co ma do mojego obecnego ogłoszenia fakt, że kiedyś wystawiłem go taniej? To było kiedyś, kiedy nie miałeś galopujących cen i inflacji.
Zresztą zamknąłem tamto ogłoszenie i wstawiłem nowe. Lukasz31 Ci je wskazał więc twoje uwagi i obelgi są mocno nie na miejscu.
PS. Zobacz sobie jakie są obecne ceny - właśnie to sprawdziłem.

Co do Luxmana CL36 to nic nie stoi na przeszkodzie byś go sobie sprowadził z Japonii. Zobaczysz jak będziesz miał szczęście jakie to łatwe i bezstresowe zajęcie. Ja osobiście nic z stamtąd nie sprowadzałem, robił to mój kolega ale pamiętam ile było z tym zachodu i jakie czekały na nas pułapki przy zakupie PL70II.

Nie będę Ci też przekonywał, że to kwestia czasu za nim będziesz musiał oddać taki preamp do rzetelnego przeglądu, a to wymaga nakładów finansowych i dużej wiedzy elektronika, jeśli ma być zrobione dobrze. Doskonale pamięta ile musiałem za to zapłacić i co było w nim robione. Kolega ma identyczny model i robiony miał dokładnie taki sam przegląd jak w moim i z tych samych powodów, baterii lamp, które się grzeją, a obudowy nie zapewniały odpowiedniej wentylacji i chłodzenia bo użytkownicy pakowali go w jego metalowej obudowie bezpośrednio do drewnianej skrzynki. To zostało również poprawione i dlatego dałem siateczki metalowe. Ja może i używam go sporadycznie (jako wzmacniacz słuchawkowy) ale kolega gra na swoim cały czas już od tych kilku lat i na to zwrócił mi uwagę Wojtek, że ten przegląd miał miejsce już z 5 lat temu. Tak to jedyne moje potknięcie ale jak napisałem mało istotne dla jego stanu technicznego bo nie eksploatuje tego preampu cały czas.
Awatar użytkownika
pawelgrab

Piterski pisze:
08 cze 2022, 09:24
Lukasz31 Ci je wskazał więc twoje uwagi i obelgi są mocno nie na miejscu.
Lukasz31 pisze:
07 cze 2022, 21:40
Może warto poczytać zanim kogoś „ obrzucisz błotem „ ??
właśnie zachowanie Wasze Panowie wskazuje na "byle jakich geszefciarzy" no cóż ... :lol:
ODPOWIEDZ