motown pisze:Jako posiadacz ST.150 miałem napisać coś w tym wątku wcześniej, ale nie mogłem 'wymóżdżyć' co robisz nie tak ;]
Na szczęście mamy na tym forum mądrzejszych kolegów ;d
Ja nie miałem takich problemów i w sumie szybko zmieniłem ten system na inny. Zmiana jakościowa była kolosalna.
Do zgrywania, miksowania i delikatnego skreczu lepiej nadają się igły ze szlifem eliptycznym. Zapewne profesjonalny DJ poleciłby ci do tego celu jakiś długi system np. model Groovemaster.V3 Stantona albo Concorde Arkiv Ortofona.
A do profesjonalnego skreczu podobno najlepsza jest wkładka Shure M44-7. Mam ją z headshellem Technicsa, mogę ci tanio odstąpić ;]
Tak przy okazji - ile dałeś za gramofon (jeśli to nie tajemnica)?

Wcześniej się zastanawiałem nad wyborem odpowiednich wkładek. Miałem na oku shure whitelabel, owszem te które wymieniłeś wyżej "m44-7" również są polecane. Uniknąłem wyboru, z tego względu że dostałem w gratisie Stantony. Nawet gdybym wymienił systemy, to nie wiem czy zauważyłbym różnice w odsłuchu. Do tego potrzebne są przynajmniej jakieś monitorki studyjne żebym zobaczył różnice. Na ten czas pouczę się na tym co mam. Później w miarę jak apetyt wzrośnie będę szukał czegoś zastępczego...
Jeżeli chodzi o gramofony wybór był ciężki, okazja natrafiła się przypadkowo. Facet je kupił 3 lata temu w zestawie z case-ami i oprogramowaniem Final Scratch 2. Gdzie sprzęt leżał przez ten czas ponoć nieużywany... Odsprzedał komplet w sumie za 3 kafle

. Bardzo atrakcyjna cena...
nie chcę tutaj robić jakiś handlowych skeczy , natomiast jeżeli ktoś byłby zainteresowany Final Scratchem 2. Proszę pisać....
w zestawie znajduje się:
PEŁNA WERSJA FINAL STANTON SCRATCH 2
- OKABLOWANIE AUDIO + KABEL FIREWARE
- 2 PŁYTY VINYLOWE Z KODEM CZASOWYM
- 2 PŁYTY CD Z KODEM CZASOWYM
- ORYGINALNE PUDEŁKO
- PŁYTA Z PROGRAMEM TRAKTOR FINAL SCRATCH
- ZASILACZ