na forum jestem już jakiś czas, a nawet się nie przedstawiłem! Dlatego czas to zrobić, a więc nazywam się wesh, pochodzę z Mazur, ale studiuję w Gdańsku, wosków słucham już, hm... w listopadzie będzie 4 rok(od momentu gdy wygrzebałem swój obecny gramofon). Ogólnie sprzęt mam dziedziczny, albo bardziej uchowany od skończenia na śmietniku:) Fonica GS-464 z wkładką AT-91, wzmacniacz Unitra Diora WS442 i kolumny Unitra Alton 70.
Oprócz słuchania muzyki, lubię majsterkować, stąd moje olbrzymie zainteresowanie w sprawie pozbycia się między innymi przydźwięku:) Właściwie zaczęło się od regeneracji głośników średniotonowych w moich Tonsilach. Później czyszczenie wzmacniacza a kończąc na reorganizacji okablowania w gramofonie... Widzę, że jest tutaj wielu ludzi, którzy znają się na rzeczy, a ja lubię poznawać i rozumieć dziedziny, które mnie interesują- dlatego właśnie trafiłem tutaj.
Ucho będzie rozwijać się z czasem, a z tym mam nadzieję, będzie pojawiał się nowy sprzęt, lecz myślę, że zanim zacznę przygodę z hi-fi warto mieć jakieś pojęcie.