Sprzedam wkładkę Ortofon Quintet White. Cena 730zł tyle mnie kosztowała niedawno jako wkładka powystawowa w jednym ze sklepów. Wkładka ma szlif eliptyczny, nacisk bezpieczny dla każdego winyla, nowych, audiofilskich i nawet tych gorszych z prl, oraz jest skonstruowana tak by nie zniszczyć płyty stereo w razie omyłkowego odtworzenia jej na wkładce mono. Idealne rozwiązanie dla nie przekonanych do wiekowych mono-rylców. Wkładki osobiście prawie nie grałem, ale kilka godzin wystarczyło by bardzo spodobało mi się jak bezproblemowo i beztrzaskowo odtwarza płyty mono - sprzedaję tylko dlatego że zbieram na legendarną wkładkę mono (bo mnie wciągło ) niestety 5x droższą więc muszę wyzbyć się kilku sprzętów audio.
"Więc..... Niektórzy ludzie chcą zniekształceń, aby ich instrumenty brzmiały lepiej. Inni chcą minimalnych zniekształceń, aby wyraźniej słyszeć zniekształcenia z instrumentów. Muzyka jednego człowieka jest hałasem innego człowieka......."
"Więc..... Niektórzy ludzie chcą zniekształceń, aby ich instrumenty brzmiały lepiej. Inni chcą minimalnych zniekształceń, aby wyraźniej słyszeć zniekształcenia z instrumentów. Muzyka jednego człowieka jest hałasem innego człowieka......."