Gramofon Unitra Adam lub Daniel
-
Gramofon Unitra Adam lub Daniel
Dzień dobry,
kupię w rozsądnej cenie gramofon
Unitra Adam modele GS420 lub GS 424
lub
Unitra Daniel
nie musi być w pełni sprawny
kupię w rozsądnej cenie gramofon
Unitra Adam modele GS420 lub GS 424
lub
Unitra Daniel
nie musi być w pełni sprawny
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Gramofon Unitra Adam lub Daniel
Ceny za te sprzęty już dawno przestały być rozsądne 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
-
zdążyłem zauważyć przeglądając olx czy allegro
2000 za ten sprzęt wydaje mi się przesadą, ale biorąc pod uwagę, że jest ich coraz mniej na rynku, to pewnie za kilka lat ta kwota nikogo nie zdziwi
podobnie ze starymi Dualami i Pionierami :/

2000 za ten sprzęt wydaje mi się przesadą, ale biorąc pod uwagę, że jest ich coraz mniej na rynku, to pewnie za kilka lat ta kwota nikogo nie zdziwi
podobnie ze starymi Dualami i Pionierami :/
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Nie sądzę, bo zdziwienie nie przekłada się na popyt. Z wysokimi modelami Pio czy Du, wzmiankowane nie mogą konkurować rynkowo.
Cena to jedno, a wartość faktyczna to całkiem inna bajka.
To raczej optymistyczne oczekiwanie na cud, podobny oczekiwaniu, że DarkSotM wydana w PRL'u będzie kiedyś hitem wydawniczym ze złotej ery winyla.
Obie produkcje mają szansę co najwyżej stać się nobliwym artefaktem o charakterze nostalgiczno emocjonalnym.
Daniela sam bym sobie chętnie postawił w kąciku, ale żeby go jakoś natarczywie fetyszyzować, to na pewno nie.
To raczej optymistyczne oczekiwanie na cud, podobny oczekiwaniu, że DarkSotM wydana w PRL'u będzie kiedyś hitem wydawniczym ze złotej ery winyla.
Obie produkcje mają szansę co najwyżej stać się nobliwym artefaktem o charakterze nostalgiczno emocjonalnym.
Daniela sam bym sobie chętnie postawił w kąciku, ale żeby go jakoś natarczywie fetyszyzować, to na pewno nie.
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Już go miałem posyłać w świat ale mi szkoda. Osobiście go zakupiłem w 1981 roku za całe 5500 zł. Jest wszystko w oryginale i komplecie, nawet pudełko z ceną w którym były do niego dodatki w postaci wkładki dodatkowego ciężarka itp.
Wierny towarzysz winyli przez tyle lat, działa do dziś, nie mam serca go sprzedać
.
Wierny towarzysz winyli przez tyle lat, działa do dziś, nie mam serca go sprzedać

[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
-
może z wysokimi modelami Pioneera czy Duala nie mogą konkurować, ale wydaje mi się, że jako alternatywa dla wielu podanych modeli w wątku z listą polecanych już tak, przykładowo z Pioneer PL 12D.darkman pisze: ↑20 kwie 2022, 17:19Nie sądzę, bo zdziwienie nie przekłada się na popyt. Z wysokimi modelami Pio czy Du, wzmiankowane nie mogą konkurować rynkowo.
To chyba rekord za ten gramofon

https://www.olx.pl/d/oferta/gramofon-ad ... LTHa7.html
ale raczej tylko pobożne życzenie, bo szansa na sprzedaż, w tym stanie jest raczej niewielka. Gramofon niby nowy, ale już po przeglądzie i z wymienionym kablem.
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Tylko kolekcjoner bo nikt przy zdrowych zmysłach takiej kasy nie zapłaci, tym bardziej nikt z forum

[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
- dareksu
- Gramofon: SL1210GR
ja cieszyłem się jak dziecko z zakupu Daniela, fajny powrót do sprzętu z epoki...później drugi raz tak samo cieszyłem przy sprzedaży

SL1210 + MaCaBRiaa + NAD C326/C356/Misse + NAD C565