Faktem jest, że cena sugerowana za Tone Poet w Polsce poszybowała mocno i nieproporcjonalnie do podwyżki w Euro czy Dolarach. SRP 109 zł można wspominać z sentymentem, a i późniejsze 159 za 1LP już wydaje się być niską ceną. Teraz przebiliśmy barierę 200 zł za pojedyncze więc, aż strach się bać jaką ceną zobaczymy przy podwójnych Tone Poetdarkman pisze: ↑14 kwie 2022, 11:06
157,76 pln jednak to różnica obiektywnie. Kupić to ja nie chcę bo mam. To i nie szukam, ale dzięki jak zawsze - może się chłopakom przydać (fajne bo na amazonie wysyłka free, czyli jak się ma smarta to się też nie traci = super). Ja tylko kontestuję ceny pseudo reselerów w RP. Mają swoiste podejście do marży handlowej. Ot amatorszczyzna.
Po prostu ta wolna amerykanka cenowa zaczyna być nieznośna.

Myślę, że Universal po prostu podniósł ceny wszystkich swoich płyt i teraz każde nowe wydanie będzie w wyższych widełkach. Dlatego pozostaje zakup na Amazonie, gdzie ceny w większości przypadków są konwertowane z Euro i wypadają dużo lepiej lub można polować na promocje typu 3 za 2 w Empikach itp. choć i one mam wrażenie trafiają się coraz rzadziej.