pawel1210 pisze: ↑14 kwie 2022, 11:54
nie masteringiem
No raczej to master raczej.
Sprawdziłem i tak Solitude cyka na około ostatnich 8 sekundach.
Nie wymieniałbym, bo będzie tak raczej wszedzie, to chyba całość materiału, a nie partia. Jednak trudno wyrokować za producenta
W sumie mnie to jakoś drastycznie nie przeszkadza i obleci. Materiał jest świetny i to mi wystarcza - kupiłem ze względu na Mingusa jako pozycję do dyskografii, więc kobyłka u płota..
faktycznie całość materiału nie jest najwyzszych lotów, coś w guście serii Back to black - nie odbiega jakościowo czyli źle nie jest ale mogłoby byc lepiej.. no jednak to 62 rok oryginalnej realizacji. Hm..
bo pianino trochę za bardzo "charczy"
Tu nie pomogę za bardzo bo u mnie Duke gra na fortepianie, a to instrument o jednak nieco większej dynamice. Być może charczenie ginie w samej transmisji akustycznej większego było nie było instrumentu.
czy jest sens wymieniać
Nie ma, to może być kiedyś hit jak nieudana próba mennicza w numizmatyce. jesteśmy bogaci! Tylko trzeba poczekać
zostawić taką bo chciałbym "kiedyś" zebrać całą serię
Znaczy chcesz wykupić wszystkie uszkodzone? To może być spory wysiłek. nie wiem jaki był nakład tego tytułu
Swoją droga to cykanie brzmi jakby master był z przeniesienia analogowego na nosnik cyfrowy ale dlaczego realizator tego nie wyciszył to nie mam pojecia. Pewnie United Artist Jazz dostarczył taki materiał wyjsciowy. Hmm.. no ciekawe.