Wielka wyprzedaż wzmacniaczy lampowych
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Wielka wyprzedaż wzmacniaczy lampowych
To nie jest dyskusja na ten wątek sprzedażowy.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268
-
- Gramofon: Technics 1310 MKII
Taki mikrus do mnie zawitał kilka dni temu... hmm 5W...
Sam Marka prosiłem o mały wzmacniacz, ale jak go wyciągnął z samochodu to byłem zaskoczony, że to takie maleństwo.
Pierwszy test - w sypialni. Pasuje idealnie do małych kolumienek. Delikatne, przyciszone granie nocne. To jest jego klimat.
Po dwóch dniach stwierdziłem: co mi zależy? Zrobiło mi się ostatnio miejsce na szafce ze sprzętem w salonie. Zobaczymy co pokaże na dużych kolumnach...
Podłączyłem kolumny, streamer, gałka na 11:00 i... o, jo, joj! co to zaczęło się dziać... Przecież to tylko 5W!
Przy dużych, wysokosprawnych kolumnach to maleństwo potrafi wprawić w drżenie nawet meble!
Jestem w szoku... .
Już nie twierdzę, że to jest wzmacniacz tylko do sypialni. Może nie na dyskotekę szkolną, ale do średniej wielkości salonu również pasuje (i, jak to u MISSE, wyglądem też nie ma się czego wstydzić).
Warunek - potrzebuje odpowiednich kolumn.
To bardzo porządny wzmacniacz z naprawdę klimatycznym dźwiękiem lampowym! I jeszcze za takie pieniądze...
- BlackDevil
- Gramofon: S600
Coś tu ucichło Marek przestań się opier...ać ,w nieodległym czasie chyba trafi do sprzedaży ten oto egzemplarz cena PP KT88 (nie jestem fanem PP ale ten mi się nawet podoba tylko skąd wziąć salon 150m2) .Nietypowy zdzieracz tynku ze ścian gra mocno inaczej niż push-pull-e które miałem okazję gdzieś kiedyś coś posłuchać .Moc przerażająca nie dojechałem nawet 1/3 gałki szyby zaczęły latać a rzeczy na pułkach się przesuwać
Mam na wyposażeniu 2x80W tranzystor i powiem że to mały pikuś przy tym bydlaku moc80-100W do zbadania ciężar no cóż po kilku przeniesieniach z miejsca na miejsce można się przepukliny nabawić .
Mam na wyposażeniu 2x80W tranzystor i powiem że to mały pikuś przy tym bydlaku moc80-100W do zbadania ciężar no cóż po kilku przeniesieniach z miejsca na miejsce można się przepukliny nabawić .
- Hiper86
- Gramofon: Kenwood KP 990
może i ja bym posłuchał??
Kenwood KP-990+Denon 103r +NUDAmini+Snell E III+ LAR IA 30mK2 +Rotel RCD 955
-
Słyszałem jeden wzmacniacz PP misse dużej mocy i powiem, że to potęga była.
- BlackDevil
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
po prezydenckuBlackDevil pisze: ↑03 kwie 2022, 16:46Moc przerażająca nie dojechałem nawet 1/3 gałki szyby zaczęły latać a rzeczy na pułkach się przesuwać
nie strasz, nie strasz ...
Moja córka dotrze to cudo w tydzień
Kot mieszka na zewnątrz i jak będzie miękiszonem to przeniesie się na tydzień do sąsiadów
A jak nic się nie skopci przez tydzień, to możemy pomyśleć o sprzedaży.
I tak jak zawsze "tanio to już było" i pewno dobije cenowo do 300b ale jeszcze pomyślimy
- tuczi77
- Gramofon: Kenwood KD-7010
To i ja bym się do listy kolejkowej przy okazji zapisał
Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
-
Straszny bałagan w tym wątku...
To raczej poza moim budżetem. Czekam, na te czasy, co już były .
Ale kto właściwie sprzedaje? BlackDevil, czy MISSE?BlackDevil pisze: ↑03 kwie 2022, 16:46w nieodległym czasie chyba trafi do sprzedaży ten oto egzemplarz
Czyli cena 7k+?
- BlackDevil
Jaki bałagan Sprzedaje misse ja to testuję bo siedzą tam moje transformatorytomkan pisze: ↑04 kwie 2022, 22:34Straszny bałagan w tym wątku...
Ale kto właściwie sprzedaje? BlackDevil, czy MISSE?BlackDevil pisze: ↑03 kwie 2022, 16:46w nieodległym czasie chyba trafi do sprzedaży ten oto egzemplarz
Czyli cena 7k+?
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- Hiper86
- Gramofon: Kenwood KP 990
chyba nawet nie trzeba będzie bo z tego co mi się wydaje ( nie jestem pewien) to gdzieś nam po drodze:) a z Markiem to ja się zdzwonie:) Miłego!
Kenwood KP-990+Denon 103r +NUDAmini+Snell E III+ LAR IA 30mK2 +Rotel RCD 955
-
Pewnie, że ma! Musze wiedzieć z kim negocjować.
No offence here. Nie wiedziałem, że to wspólne dzieło.BlackDevil pisze: ↑05 kwie 2022, 07:14Sprzedaje misse ja to testuję bo siedzą tam moje transformatory
- blispx
ANK i u mnie zawitał i już pozostanie ew podmianka na mocniejszego brata, wsadziłem im tylko Toshiby coś ala Miniwat bo RFT są piskliwe, także polecam wszystkim Marek odwalił świetną robotę
DDX-1000, 2xRMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
Paweł mnie zmotywował no więc będzie grubo
1. Wzmacniacz wstępnie był uszykowany pod EL34 ale jest potencjał zasilania i powstał mały smok
2x6550EH + ECC83 TungSol + 2xEM81 klasa A czysty SE
moc >10W tryb UL
Transformatory głośnikowe na rdzeniach RCZ, zasilający na kształtkach - tak na oko 300W
Selektor x 4 manualny, Pilot do reg. głośności, podświetlanie czerwone
Na EL34 był uczciwy i grzeczny na KT (6550-to taka inna KT88) jest złośliwy, zadziorny i można szklanki u sąsiadów przestawiać
jednocześnie klasa sama w sobie. Dla mnie Top w swojej cenie
Cena 3200zł + transport, duża waga więc wolałbym nie wysyłać
2. Wzmacniacz "mały ale wariat"
2xKT90EH + 6LS7 NOS klasa A czysty SE
moc >10W tryb UL
Transformatory głośnikowe wersja złota od Pawła, zasilający toroid w starej wersji od Lachowskich(wyższy rdzeń nie zalewany)
KT90 - Trochę podobne do KT88 ale bardziej ułożone choć jak ktoś woli pazurek to można podmienić
Cena 3000 + transport, duża waga więc wolałbym nie wysyłać
Można w obu wersjach stosować tańsze EL34 - nic nie trzeba zmieniać regulować - mniejsza moc i mniej fanu
1. Wzmacniacz wstępnie był uszykowany pod EL34 ale jest potencjał zasilania i powstał mały smok
2x6550EH + ECC83 TungSol + 2xEM81 klasa A czysty SE
moc >10W tryb UL
Transformatory głośnikowe na rdzeniach RCZ, zasilający na kształtkach - tak na oko 300W
Na EL34 był uczciwy i grzeczny na KT (6550-to taka inna KT88) jest złośliwy, zadziorny i można szklanki u sąsiadów przestawiać
jednocześnie klasa sama w sobie. Dla mnie Top w swojej cenie
Cena 3200zł + transport, duża waga więc wolałbym nie wysyłać
2. Wzmacniacz "mały ale wariat"
2xKT90EH + 6LS7 NOS klasa A czysty SE
moc >10W tryb UL
Transformatory głośnikowe wersja złota od Pawła, zasilający toroid w starej wersji od Lachowskich(wyższy rdzeń nie zalewany)
KT90 - Trochę podobne do KT88 ale bardziej ułożone choć jak ktoś woli pazurek to można podmienić
Cena 3000 + transport, duża waga więc wolałbym nie wysyłać
Można w obu wersjach stosować tańsze EL34 - nic nie trzeba zmieniać regulować - mniejsza moc i mniej fanu