piotrjazz pisze: ↑19 mar 2022, 03:02
Przez twojego weza w kieszeni , wlacze szkice i bede czul cebule w pokoju

A ja kardamonu, mięty i cynamonu, bo na arabskim targu są równie, a może i bardziej zacięci. Handel to handel, a płyta to tylko płyta.
Piotr to kwestia wyobraźni. Skup się i słuchaj w pokoju,

po swojemu.
Peter007 pisze: ↑19 mar 2022, 00:47
Jakbym miał sraczki dostawać przy każdej płycie bo gdzieś na świecie występuje lepsza wersja to chyba wolałbym sobie uszy obciąć. Szczerze mówiąc to ja wolę nie słyszeć jak się palce przesuwają po strunach
Racja Peter, mam wbrew pozorom b.podobnie. Tylko już od dawna wyznaję zasadę Sajmona, że nie stać mnie na tanie płyty, bo potem kłopot nijakiego urodzaju. Ot płyciany gender.
Co do strun, to mogę się zgodzić ale Dominika Millera w takim razie nie słuchaj nigdy.
Mawis pisze: ↑18 mar 2022, 21:21
A do jakiej kwoty? Ja wiem że wszystko zależy od portfela
Raczej od sprzedawcy co tam sobie winszuje, ale sprzedawcó∑ jest wielu.
To proste Mejw, szukasz sobie średniej. Śledzisz parę akcji, ofert, wysyłasz zapytanie do sprzedawcó∑ japonisage, sprawdzasz ceny max na discogsie eu. Robisz własną wycenę wartości danej płyty i tyle. W zasadzie przy licytacjach nie masz innego wyjścia jak powyższe, czyli ile mogę dać max?
zelazny pisze: ↑18 mar 2022, 21:37
O, nie wiedziałem, ale że co, to chyba i tak całą kasę ukradną.
E-nie Seba, ja mam taki system jak @Piotr. Jest bezpieczny. Poczytaj sobie ofertę swojego banku.
daru0105 pisze: ↑19 mar 2022, 07:56
Jak mam kupić coś co mi się podoba i mi na tym zależy, to wolę wydanie najlepsze na jakie mnie stać, bo byle jakie to z Qobuza sobie posłucham
Ano. Dokładnie. Takie i moje zdanie, choć dla Mejwa dodałbym jeszcze: Spiesz się powoli, bo za szybko chcesz. Poza tym nie można mieć wszystkiego i to też warto przyjąć jako zasadę.
BTW, Mejw - skup się na jednym tytule na ten czas. I nie spiesz się. BTW* ten drugi Star People (Columbia w górnym łuku) na alle to fake/pirat, zatem uwaga = nie brać.
No dobra, może zostawmy socjotechnikę i wracajmy do płyt?