Spoko,spoko..Aaaa moje emotki w nadmiarze, to gips? Ta Twoja oznacza "drwinę", co może mieć i konotację pejoratywną.
Opa pisze: ↑09 lut 2022, 15:05
Zdziwiłem sie tylko, ze do tej pory nikt ACT w tym wątku nie zamiescił.
Heh, no ja też. Dlatego sprawdziłem ile to razy występuje na forum i czy czasem w tym wątku też (nie pisuję w nim jakoś, to nie wiem).
Tak artyści zacni w tej stajni. U nich spotkałem na żywym koncercie Wolfganga Muthspiela - debiutował akurat Beatlesami solo (dziś to znany leader własnego trio) i Eivinda Aarseta, który był wówczas już gwiazdą wytwórni i jednego z wieczorów (nie pozwolili mi robić zdjęć, ale im się nie udało

).
Do wątku ECM to raczej nie (tylko ECM), ale postaram się namówić Macieja (@Bio) by taki o akcie założył. Choć oczywiście @Opa będzie fajnie jeśli sam taki założysz. To Maciej na pewno wpadnie ze swoim zbiorem Wolnego et consortes.
BTW, a bliżej tematu. Pytałem kiedyś (dawno) jednego z menago ACT jak się czyta nazwę ich label "acte" czy "akt". Odpowiedź była jednoznaczna [akt], miałem się z pyszna, bo wówczas byłem przekonany, że to 'acte' i nawet przegrałem zakład