wybacz amrowku, że Cię rozczarowałem, ale u mnie na bazarku panie od habaniny i ziemniaków nie mają portali do kart płatniczych. a jeżelibym nie zatankował, to za dwadzieścia kilometrów musiałbym autko pchać. a RAVka lekka nie jest

wybacz amrowku, że Cię rozczarowałem, ale u mnie na bazarku panie od habaniny i ziemniaków nie mają portali do kart płatniczych. a jeżelibym nie zatankował, to za dwadzieścia kilometrów musiałbym autko pchać. a RAVka lekka nie jest
w przeciwieństwie do Europy, która.... to przyjmowała Putina klepała po plecach i brała gaz. Nie wyciągnęli wniosków z zajęcia Krymu. A Putin tak co widać dzisiaj. Nie wspomnę też o federacjach sportowych , FIFA to już żenua, a by im kasa tylko spływała .kinky pisze: ↑25 lut 2022, 13:57
Chiny wciąż zwiększają udział gazu w bilansie energetycznym, na tyle zastępując węgiel, że niedawno zupełnie zrezygnowali z dużego importu węgla z Australii. Chińczycy są też pragmatyczni, nie uzależniają się od nieprzewidywalnej Rosji, niedawno podpisali długoterminowe kontrakty na rekordowe ilości LNG od dostawców z... USA.
Nie będę tu bronił EU, bo działania są opieszałe, ale udział gazu z Rosji systematycznie spada. Problemem jest skąd i jak zastąpić gaz rosyjski. Norwegia nie wystarczy, a eksporterzy LNG mają już długoterminowe kontrakty z resztą świata, nie mogą pokryć całego zapotrzebowania EU. Przez jakiś czas jesteśmy skazani na gaz z Rosji, tym bardziej, ze w obecnej sytuacji wszyscy chcą kupić gaz poza Rosją, a raczej oprócz.
generalizujesz. Są kraje które są w pełni zależne oraz które transformację energetyczną opierają na gazie z Rosji.
są efekty https://twitter.com/YourAnonOne/status/ ... -Z2IRxOlpg
Jasne, mówię o wolumenie całej UE.
Musiał to być bardzo słaby rząd skoro dwóch kelnerów go obaliło
Bardziej to przypomina walki w kisielu. Na szczęście nikt nikomu nie ubliża
Popłynąłeś Myszor. W TVP robi się propagandę sukcesu ale nie popiera "antyszczepionkowców, nacjonalistów, faszystów i inną hołotę która sieje "
Dokładnie. Breżniew był ostrożny no i potrzebował kasy na Afganistan. Teraz jest podobnie. Putin musi mieć kasę na Ukrainę bo czeczeńcy kosztują. Najemnik snajper w armii ukraińskiej jeszcze parę lat temu zarabiał 10 000 zł więc podobna kasa idzie do batalionu "Wostok" i "kadrowców " poniżej kadyrowcy ze specnazu podczas modlitwy (czerwone berety) na Ukrainie. Ponoć mają atakować Mariupol
A czy ja gdzieś napisałem, że idą?
Znaczy oni w sumie piszą o tym o czym chcą i właśnie link, który umieściłem, pięknie to przedstawia. Dla "dziennikarzy" z GW są rzeczy ważne i ważniejsze
Rząd nie prowadzi antyunijnej polityki. Nawet ten rząd nie jest tak głupi by to robić, bo doskonale wiedzą, że z Brukseli lecą ciurkiem pieniądze, m.in. na swoje propoagandowe fanaberie. Jesteś ofiarą ciągłego opisywani ich jako faszystów i eurofobów, a Twoje ich postrzeganie nie jest oparte o fakty tylko mity.
j/w
Parafrazując - "choń nas Boże od sojuszników, bo z wrogami sobie poradzimy". Czym są ci sojusznicy widać dzisiaj jak na dłoni. Niemcy sprzedały Ukrainę, a UE siedzi cicho. Chcesz poddać to dyskusji? Memorandum Budapesztańskie z '94 jest Ci znane?
Gdybyśmy tylko w czasie powstawania NS2 mieli w Europie jakiegoś naszego polityka, na eksponowanym i ważnym stanowisku, który mógłby realnie wpłynąć na budowę, no ale nie mieliśmy... A nie, czekaj... To nie ten zapomniany szatniarz Merkel, który teraz leje łzy nad sytuacją na Ukrainie? On nie był przypadkiem Prezydentem Europy? Sorry, "prezydentem"
Dobrze gra...Gdyby on był "prezydentem" Europy, to pewnie by takie sankcje uchwalili że hoho...
^^ patrz na skalę. Czyje biznesy pozwoliły na to co się dzieje.
Równocześnie:
Mam wrażenie że się znęcasz.tuczi77 pisze: ↑25 lut 2022, 15:30Gdybyśmy tylko w czasie powstawania NS2 mieli w Europie jakiegoś naszego polityka, na eksponowanym i ważąnym stanowisku, który mógłby realnie wpłynąć na budowę, no ale nie mieliśmy... A nie, czekaj... To nie ten zapomniany szatniarz Merkel, który teraz leje łzy nad sytuacją na Ukrainie? On nie był przypadkiem Prezydentem Europy? Sorry, "prezydentem"
Wydymali Ukrainę bez wazeliny. Jest tylko małe ale... Memorandum podpisywał pro zachodni Jelcyn a teraz mamy Kgbowca za sterami...na tamten czas był to dobry układ ale powinien być połączony z jednoczesnym przyjęciem Ukrainy do NATO. Czyli pozbywają się broni atomowej w zamian za gwarancję bezpieczeństwa. No ale niestety oddali broń palną a dostali łuk. I to bez strzał.