następna Mołdawia, chyba, że... Turcja zechce odebrać co swoje ruskim, wtedy nie wiadomo co z Rumunią
1991 konflikt o Osetie Południową
1994 pierwsza wojna czeczeńska
1998 walki zbrojne w Abchazji
1999 druga wojna czeczeńska
2008 atak na Gruzję
2014 zajęcie Krymu potem Ługańsk i Donieck
Tak jak wcześniej pisałem... Putin prowadzi wojny w interwałach czasowych i być może Mołdawia będzie następna bo jest tam tzw. Naddnieprze które jest quasi państwem z własną walutą uznane jako państwo przez Abchazję i Ostię Południową i z Naddnieprze pójdzie uderzenie na Mołdawię zwane Mołdową
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
No raczej nic u niego nie ma z przypadku. To wyrachowany do bólu skurwiel z kgb. Dobrze wszystko policzył. Ukraina powoli orbitowała w kierunku zachodu i NATO. Jak sie popatrzy jak wschodnia Ukraina wżyna się w miękkie podbrzusze putinratu to rozmieszczenie sił NATO w tym rejonie to byłaby katastrofa dla geomilitarnego znaczenia kacapów. A ich główny atut w polityce międzynarodowej to militarny atut.
Poza tym jak sie ruszy w Azji to gnida chce być na lepszych pozycjach wyjściowych.
Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.
Ja błądzę gdzieś po środku...
Ukrainy ma dużo fabryk zbrojeniowych i jest eksporterem broni więc zajęcie Ukrainy to wzmocnienie militarne Rosji. Po za tym ogromne połacie kraju gotowego pod zasiewy a w przyszłości też mięso armatnie dla rosyjskiej armii w marszu na zachód Europy. Preludium do wojny z Polską w 1939 roku było zajęcie Czech w 1938 roku i nowoczesnego uzbrojenia czeskiego oraz fabryk Skody
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
Wróciłem z pracy i jak najszybciej włączyłem YT coby sprawdzić co tam się dzieje na Ukrainie. Obejrzałem filmik z ataku na lotnisko oraz filmik o reakcjach poszczególnych krajów wobec "inwazji", no i Chiny nie widzą problemu i jakby są kompletnie neutralni. Tylko co jeżeli USA wejdzie w ten konflikt, a Chiny będą trzymać sztamę z Rosją. Takie moje małe przemyślenie.
Kurna, wiem, że wszystko jest możliwe, ale wolałbym wierzyć, że jednak Putin zatrzyma się na granicach NATO
Być może Putin działa w porozumieniu z Xi Jinpingiem i chcą rozciągnąć amerykańską armię angażując ją w obronę Europy wschodniej aby osłabić USA na Pacyfiku.
Panowie
Skąd rosja sciągneła armie? A no ze wschodu po co putin rozmawiał z chińczykami?
Czołgi dojadą do naszej wschodniej granicy i się zatrzymają, Putin kalkuluje na zimno. Zajął Krym co zrobił zachód ? Ukraina nie jest w żadnym sojuszu więc.... Nikt. Powstanie Nato , a no powstało w okresie zimnej wojny a nie w wyniku IIWŚ. Wynikiem II WŚ jest ONZ tak jak LN IWŚ, Trudno nie doszukiwać się analogi w zaistniałej sytuacji. Tylko tym razem kto inny. Jak by zachód zaczął być bardziej konsekwentny po zajęciu Krymu .... a tak....