Super, ale najgorzej jak człowiek znajdzie i już nie szuka
Ja zawsze szukam.... bo zawsze może być lepiej
Martin Logan CLS, Ayon Triton KT150 z KT88 zamiennie, DAC Stax Talent (2 x PCM63 na 6N26P) + Volumio Pi5 Waveshare 11,9", CD Rotel RCD955 (TDA1541 na 6N9S)... no i oczywiście gramofon Yamaha PX3 z Yamaha MC5 (shibata na boronie)
Kolumny 63cm podstawki ok 15 cm tyle ze są lekko pod kątem
Z tym szukaniem to tak nie działa,ja jak mam okazje to zawsze coś tam se kupię przetestuje, ewentualnie sprzedam bądź zostawię (z tym zostawię to muszę się ogarnąć
Może warto najpierw pomierzyć te kondensatory zanim je powymieniasz. Audyny to nie jest jakich hi-tech i może efekt będzie niezupełnie lepszy od tego co masz teraz.
Nie idź tą drogą. Ani te bipolary ani te Audyny. Audyn wymiata ale w przypadków miedzi, na Twoim zestawieniu widzę budżet.
Kolega posłuchał u mnie i poszedł moją drogą a powiem że kolega z dźwiękiem to ma zawodowo doczynienia a oto co napisał mi po zmianie :
"Brzmią jak glosniki innego rozmiaru. Bas schodzi wręcz do małych pierdnięć. Góra mięciutka, wywalona, głośników nie ma kompletnie w pokoju."
Dodam że głośniki to górna półka która przed zmianą brzmiała a dodatkowo wszystkie kondensatory pojemnościowo w normie.
Martin Logan CLS, Ayon Triton KT150 z KT88 zamiennie, DAC Stax Talent (2 x PCM63 na 6N26P) + Volumio Pi5 Waveshare 11,9", CD Rotel RCD955 (TDA1541 na 6N9S)... no i oczywiście gramofon Yamaha PX3 z Yamaha MC5 (shibata na boronie)
Po robocie napiszę trochę więcej bo mi tu zaraz wszystko wyleci w powietrze
No dobra, króliczek dogoniony (chyba hehe) więc mogę się pochwalić wczorajszym nabytkiem
Pioneer PL70 LII
Kupiony dzięki wiadomo komu i przypłynął wiadomo skąd
Do tej pory miałem PL50 LII ale ten to jednak inna liga
Wszystko przez Pawelca, bo on specjalnie ma ciemno w pokoju i wszystko wyglada majestatycznie że człowiek nie może się oprzeć pokusie
Zresztą już drugi raz mnie tak załatwił. Na dodatek psem, znaczy suką wielkości bułki z Lidla, szczuje
Pawle, dziękuję
Załączniki
Micro Benz Glider SM, Dynavector 20x2L, Denon 103R, EAR834P, Accuphase E-480 + AD 50, JM Lab Mini Utopia
Zresztą już drugi raz mnie tak załatwił. Na dodatek psem, znaczy suką wielkości bułki z Lidla, szczuj /quote]
Szczepiony?
Ostatnio zmieniony 17 lut 2022, 21:17 przez ebola1972, łącznie zmieniany 1 raz.
Sony PS-X50
lampa EL34 by Misse, Yaqin MS-30L, Ugoda
Preamp PeeCeeBee
pre MaCaBRiaa
Philips CD 350 (mod by Martynka) Beogram CD 7000
DAC Topping D50S l1541gold dac (mod by Martynka)
Kolumny DIY