Gramofon gra cicho (Lenco L-3867)
-
Otóż to jest mój pierwszy gramofon http://allegro.pl/gramofon-lenco-l-3867 ... 28586.html jednak mam problem, ponieważ gra za cicho. Nie ma tutaj żadnego przycisku do zmiany głosu, dokupiłam kabel http://allegro.pl/kabel-usb-2-0-a-b-dru ... 00300.html ponieważ takie jest wejście z tyłu i podłączam do komputera na usb, ale dalej nie chce się podgłośnić (w zasadzie jest pokazane, że dźwięk jest na 100% ale nie działa ściszanie więc to w ogóle nie działa) - przedwzmacniacz jest wbudowany, więc jak mam to naprawić? jakiś specjalny program do kompa? 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Generalnie podłączenie USB jest przydatne głównie do nagrywania dźwięku. Komputer widzi wtedy twój gramofon jako taki jakby mikrofon
Stąd z ustawieniem głośności bywają problemy. Najprawdopodobniej w ustawieniach dźwiękowych system ma ustawiony niski poziom głośności dla gramofonu.
Najlepiej byłoby jednak połączyć gramofon z jakimś sprzętem audio, czyli tradycyjnie

Najlepiej byłoby jednak połączyć gramofon z jakimś sprzętem audio, czyli tradycyjnie

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie wiem do końca jaki jest wtyk tego wyjścia audio z tyłu gramofonu. Zdjęcie by pomogło.
Dodatkowo, wybór kabla zależy też od tego do czego chciałabyś gramofon podłączyć
Dodatkowo, wybór kabla zależy też od tego do czego chciałabyś gramofon podłączyć

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Na 90% RCA. Jednak nie licz na to, że współcześnie produkowany kabel poniżej 100 zł za metr zagra dobrze. Albo trzeba się będzie szarpnąć na dobry kabel, albo znaleźć stary przewód - najlepiej jeszcze z lat '80. Jak kupisz tani, to będą szumy, przegłosy, wzbudzanie się i drastyczne obniżenie sygnału. No i jeszcze jedno - im krótszy kabel, tym lepiej. W przypadku gramofonu jakość i długość kabla ma znaczenie.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Krótko mówiąc: bez przesady Obywatel 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum