od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem gramofonu Dual cs 455. Śpiewa fantastycznie

Pozdrawiam ŚWIĄTECZNIE.
Czyli tanio kupiłeś?Pawelec pisze: ale do pełni euforii brakuje w nim dwóch drobnych elementów.
Kup taśmę klejącą i problem z głowy. Często transportujesz gramofon?Pawelec pisze:Stopka ramienia nie posiada elementu zamykającego co boli przy transporcie sprzętu
Albo ktoś ma na zbyciu część po jakimś "dawcy" albo sam będziesz musiał sobie takiego "dawcę" sprawić.Pawelec pisze:drugi brak to nakładka przełącznika obrotów. Na szczęście jest taka sama jak start/stop i mogę ją przekładać, lecz boję się, że od tego przekładania i ta się uszkodzi i bedzieeee klops. Pomocy, gdzie to kupić? Allegro i ebuy sprawdzałem, a może ktoś z Was ma na zbyciu? Odkupię .......... (pisałem do Mikołaja - boję się jednak, że nie da rady).
A jakie to ma znaczenie? Najważniejsze by ramię było dobrze zabezpieczone.Pawelec pisze:Taśma, za bardzo go lubię
Napisać nie zaszkodzi.Pawelec pisze:Myślę nawet o stronie producenta, może bezpośrednio można zamówić?
jak znajdę źródło to kupię i dla Ciebie. Też się wspomagam przekładaniem start/stop.JacK pisze:Szukałem tej plastikowej nakładki na przełącznik obrotów bezskutecznie dobrze ponad rok.
To nie jest powód by zakładać nowy wątek w tej samej sprawie.Pawelec pisze:Wracam z pytaniem o części do Dual seraia CS 400.
Zupełnie mnie to nie dziwi, dlatego też napisałem to co napisałem w pierwszych odpowiedziach tego wątku.Pawelec pisze:Proszę Was o pomoc, bo do tej pory nie udało mi się nigdzie znaleźć tych elementów![]()
Co odpowiedzieli? Najwyżej bezpośrednio do Niemców się napiszePawelec pisze:Serwis i przedstawiciel Duala w Szczecinie nie jest zbyt pomocny w drobiazgach (a szkoda).
Kit z ramieniem, części których szukasz są w tym modelu nieco inne niż w 455.Pawelec pisze:Co do Allegro CS 415-2 to też jestem ciekawy, ale na części go nie wezmę bo ma inne ramię niż CS 455.
I tu masz rację, bo gramofon teraz gra bez zarzutu i dzięki Waszej pomocy przy regulacji i wymianie wkładki (oryginał) cieszę się dobrym efektem. Braki chciałbym uzupełnić też nie na taśmę klejącą ............ i proszę mi od purystów tudzież innych pedantów nie wymyślaćWojtek pisze:Zbyszek, Pawelcowi chyba bardzo zależy na oryginalnych częściach