No nie, w ogóle.
Racja, dlatego Orkiestra z tego rezygnuje.
To że z okazji Sylwestra to napisał to jasne, ale nie wiem czy prywatnie jest anty-fajerwerki w ogóle czy tylko na nowy rok
Mnie już unika bo już parę tekstów rzuciłem w jego kierunku. Najlepsze jest to że jego żona przestała się do mnie odzywać. Taki syndrom sztokholmski
Psychopata ze zniszczonym mózgiemzbyszek1982 pisze: ↑31 sty 2022, 15:51Właśnie trafiłem na artykuł o tym, że nasz bohater Waldemar, bo tak ma na imię, ma obecnie proces za zabicie psa poprzez ciągnięcie go na smyczy za samochodem.
Różnie to bywa. Gdy się okaże że to jakiś "społecznik" , strażak itp a do tego nie karany to dostanie w zawiasach. Ale jeśli dowiodą jemu recydywę to pójdzie siedzieć
Czyli... nikt nie interweniuje, bo lepiej czekać na tragedię
Brzmi jak kazus Otylii Jędrzejczak albo Macieja Zientarskiego.
To mój sąsiad pod Poznaniem. Mnie tam praktycznie nie ma bo teraz mieszkam w Elblągu
Takich kwiatków w polskim orzecznictwie karnym jest więcej: Najsztub, sędzia Topyła, Kraśko
Anegdota taka była kiedyś - żonę trzeba bić regularnie co rano, a ona już będzie dobrze wiedziała za co
Wina Tuskakinky pisze: ↑31 sty 2022, 18:22I tym sposobem, od katotalibańskiej sekty przez którą (między innymi) cierpią i umierają kobiety na oddziałach porodowych, dzieci zostają sierotami, a mężowie wdowcami (o lekarzach się nie wypowiadam dopóki trwają jakieś czynności wyjaśniająco prokuratorskie) doszliśmy do tego, że największym złem w tym kraju jest czaskoski i petardy... Nie dziesiątki tysięcy zakażonych, umierających na covid, nie przepierdolone miliony na Ostrołękę, wybory kopertowe, CPK... pegasusy... itp, itd, etc... hipokryta czaskoski jest złem wcielonym...
"Znaj proporcjum, mocium panie"...
Zgrozakinky pisze: ↑31 sty 2022, 18:22tym sposobem, od katotalibańskiej sekty przez którą (między innymi) cierpią i umierają kobiety na oddziałach porodowych, dzieci zostają sierotami, a mężowie wdowcami (o lekarzach się nie wypowiadam dopóki trwają jakieś czynności wyjaśniająco prokuratorskie) doszliśmy do tego, że największym złem w tym kraju jest czaskoski i petardy...Nie dziesiątki tysięcy zakażonych, umierających na covid, nie przepierdolone miliony na Ostrołękę, wybory kopertowe, CPK... pegasusy... itp, itd, etc... hipokryta czaskoski jest złem wcielonym...
"Znaj proporcjum, mocium panie"...
Żeby była jasność, uwielbiam fajerwerki, ale ze względu na zwierzaki jestem przeciwko strzelaniu, nie tylko w sylwka. Choć to fikcja, bardziej gest włodarzy miejskich, bo ludzie urządzają sami taką nawałnicę, że.. .sami wiecie. Założę się, że właściciele psów również.
Wszystkie wina Tuska to zwykle jabole
Ciiii...
Nasze, polskie, patriotyczne, szlachetniejsze i smaczniejsze od niemieckich rieslingów
Po co więcej, 30 lat się Owsiak męczy i ledwo marne półtora mld uzbierał, tyle to nasze tuzy ekonomii w kilka miesięcy potrafią przep... a kura więcej w rok
spora szansa, że umierałoby mniej. zapewne w sprzęt ratujący życie zaopatrywałby nas ktoś bardziej profesjonalny, niż przypadkowy instruktor narciarstwa czy też handlarz bronią. sorry, jaki przypadkowy, toż to znajomy gwiazdy światowej kardiologii
a wyobrażasz sobie, że platformersi albo komuszki kombinowaliby przy ustawie antyaborcyjnej i grozili medykom więzieniem za aborcję?
wskaż większe przewały niż Ostrołęka; wskaż podstawę prawną dla wyborów kopertowych; policz skąd u Obajtka udokumentowana kasa na nieruchomości za min. 30 mln zł; zastanów się nad zmianami w przepisach dot. jawności majątków wierchuszki... aaa, posłowie mają nie być objęci nowym wałem
na potęgę zapewne nie, ale czy ktoś by próbował udowadniać, że wprowadzanie stosownych przepisów nic nie da, bo Polacy z natury sprzeciwiają się prawu?
no właśnie...