Przesiadłem sie z kawy 750 na junaka 320 gdy uznałem że głownie poruszam się po mieście . Po 4 sezonach sprzedałem tylko dlategpo że znów zaczałem latać z kumplami w trasy. Gdybym miał gdzie trzymać dwa motocykle to oprócz suzuki w garazu nadal stałby chiński junak m 11 320. Tak wiec wszystko zależy od potrzeb i również uważam że ten stereotyp dotyczacy niskiej jakosci chińskich produktów powoli staje sie nieaktualnyzmstr pisze: ↑09 sty 2021, 13:23https://motormania.com.pl/turystyka/wyp ... i-adv-150/
Przesiadłem się z Japonii, dużo większej i oprócz tej Rumunii, czyli mekki motocyklistów (transalpina i transfagarasan) zrobiłem tym chińczykiem jeszcze Ukrainę, Białoruś, Litwę i sprzedałem kolejnemu "niemyślącemu" bajkerowiInny niemyślący bajker takim samym Rometem z chińskim rodowodem przejechał Europę od Nordkapp-u po Gibraltar i zaliczył kawałek Afryki
Porównanie więc słabe. Chiński gramofon niekoniecznie, chiński motocykl dla przełamania stereotypów jak najbardziej![]()
Dlaczego nie warto kupować tanich (i tych nieco droższych) nowych gramofonów
-
- Gramofon: Technics D202, Q202
Re: Dlaczego nie warto kupować tanich (i tych nieco droższych) nowych gramofonów
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Re: Dlaczego nie warto kupować tanich (i tych nieco droższych) nowych gramofonów
A w Lidlu jakieś 2 lata temu w mniej więcej takiej cenie był Dual, który normalnie chodzi po 8 stówek

Oczywiście to był plastic-fantastic, ale przynajmniej miał wkładkę MM, przeciwwagę i AS więc dla pewnej grupy osób był to nawet nie najgorszy wybór. Ale niestety nie powtarzają tej promocji.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
- Obywatel
Z drugiej strony jednak lepszy niż jakiś walizkowy szmelc.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
- Obywatel
Bardzo wyważona i obiektywna recenzja Duala z Lidla:
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Niech będzie trochę plastikowy ale Japoniec.32lysy pisze: ↑09 sty 2021, 20:12Przesiadłem sie z kawy 750 na junaka 320 gdy uznałem że głownie poruszam się po mieście . Po 4 sezonach sprzedałem tylko dlategpo że znów zaczałem latać z kumplami w trasy. Gdybym miał gdzie trzymać dwa motocykle to oprócz suzuki w garazu nadal stałby chiński junak m 11 320. Tak wiec wszystko zależy od potrzeb i również uważam że ten stereotyp dotyczacy niskiej jakosci chińskich produktów powoli staje sie nieaktualnyzmstr pisze: ↑09 sty 2021, 13:23https://motormania.com.pl/turystyka/wyp ... i-adv-150/
Przesiadłem się z Japonii, dużo większej i oprócz tej Rumunii, czyli mekki motocyklistów (transalpina i transfagarasan) zrobiłem tym chińczykiem jeszcze Ukrainę, Białoruś, Litwę i sprzedałem kolejnemu "niemyślącemu" bajkerowiInny niemyślący bajker takim samym Rometem z chińskim rodowodem przejechał Europę od Nordkapp-u po Gibraltar i zaliczył kawałek Afryki
Porównanie więc słabe. Chiński gramofon niekoniecznie, chiński motocykl dla przełamania stereotypów jak najbardziej![]()
Oto moja japoneczka

[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
- Jozi
Dzisiaj jest niedziela handlowa, więc moja kobieta dała propozycję galerii.
Nawet ochoczo na propozycję przystałem bo w Vivo był kiermasz płyt, więc sobie myślę a pojadę może coś mi w oko wpadnie.
Pojechaliśmy ale giełdy już nie było, pewnie zainteresowanie było małe więc tylko wczoraj była, mniejsza o to...
Ech pomyślałem skoczę do Media Markt i obejrzę gramofony na żywo nie tylko z obrazka, może na forum głupoty piszą że to plastic fantastic
.
No i na pierwszy rzut poszedł ten oto zawodnik:
https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/ ... 20x-czarny
Wizualnie pięknie się prezentuje, sobie myślę, prawie 1300zeta, dobry sprzęt musi być
.
Stało toto cudo na półce i popukałem palcem po pięknej czarnej obudowie
.
O matko z córką, tak jakbym popukał w grubsze pudełko po margarynie RAMA
.
Jaki sakramencki plastic fantastic. Podniosłem pokrywę, poruszałem talerzem, popatrzyłem na ramię i to był koniec moich oględzin.
Szybkie porównanie z moją starą ponad40-letnią Fonicą G 601FS, w życiu bym się nie zamienił na to plasticzane pudełko.
Teraz się zastanawiam od jakiego pułapu cenowego zaczynają się ceny nowych przyzwoitych gramofonów jeżeli chciałoby się porównać to tych przyzwoitych starych konstrukcji?
Nawet ochoczo na propozycję przystałem bo w Vivo był kiermasz płyt, więc sobie myślę a pojadę może coś mi w oko wpadnie.
Pojechaliśmy ale giełdy już nie było, pewnie zainteresowanie było małe więc tylko wczoraj była, mniejsza o to...
Ech pomyślałem skoczę do Media Markt i obejrzę gramofony na żywo nie tylko z obrazka, może na forum głupoty piszą że to plastic fantastic

No i na pierwszy rzut poszedł ten oto zawodnik:
https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/ ... 20x-czarny
Wizualnie pięknie się prezentuje, sobie myślę, prawie 1300zeta, dobry sprzęt musi być

Stało toto cudo na półce i popukałem palcem po pięknej czarnej obudowie

O matko z córką, tak jakbym popukał w grubsze pudełko po margarynie RAMA

Jaki sakramencki plastic fantastic. Podniosłem pokrywę, poruszałem talerzem, popatrzyłem na ramię i to był koniec moich oględzin.
Szybkie porównanie z moją starą ponad40-letnią Fonicą G 601FS, w życiu bym się nie zamienił na to plasticzane pudełko.
Teraz się zastanawiam od jakiego pułapu cenowego zaczynają się ceny nowych przyzwoitych gramofonów jeżeli chciałoby się porównać to tych przyzwoitych starych konstrukcji?
-
- Gramofon: Uniwersum f 2002
Jozi bardzo ładna violetta
Miałem kiedyś inną i starszą, fajny sprzęt - a już taka wersja na alusach jak Twoja to jak by mi podeszła to nawet teraz bym się chyba skusił. Nie często widuję, powinna mieć ozdobne naszycie z nazwą na siedzeniu kierowcy - pewnie posiada. A więc szerokości

Miałem kiedyś inną i starszą, fajny sprzęt - a już taka wersja na alusach jak Twoja to jak by mi podeszła to nawet teraz bym się chyba skusił. Nie często widuję, powinna mieć ozdobne naszycie z nazwą na siedzeniu kierowcy - pewnie posiada. A więc szerokości

- Jozi
Nie mam ozdóbki bo dałem do obszycia do tapicera, dodatkowo mam na siedzeniu wkładkę żelową by dupsko miało przewiew.marian07 pisze: ↑30 sty 2022, 19:38Jozi bardzo ładna violetta![]()
![]()
Miałem kiedyś inną i starszą, fajny sprzęt - a już taka wersja na alusach jak Twoja to jak by mi podeszła to nawet teraz bym się chyba skusił. Nie często widuję, powinna mieć ozdobne naszycie z nazwą na siedzeniu kierowcy - pewnie posiada. A więc szerokości![]()
Jak jechaliśmy z grupą do Poczopka ( białostockie) 550km to dupsko było płaskie.
Super się prowadzi, nie jest za ciężka, zwrotna, na wtrysku, żadnych problemów z paleniem, japoniec jednym słowem. No i spalanie 4,2/100km.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Dlaczego nie warto kupować tanich (i tych nieco droższych) nowych gramofonów
Bo motocykle są fajniejsze. Zwłaszcza Harleye!
Zadziwiające w jakim kierunku poszedł ten wątek
Bo motocykle są fajniejsze. Zwłaszcza Harleye!
Zadziwiające w jakim kierunku poszedł ten wątek

- Jozi
Tylko awaryjne

Ja szukałem jak najmniej awaryjnego i jestem mega zadowolony.
Ale koniec o moto.
Dalej nie mogę pojąć jak za 1300zł jest proponowana taka wydmuszka a nie przyzwoity sprzęt.
-
Odejmij 23% VAT, narzut sprzedawcy, marżę producenta, koszty transportu, magazynowania, marketingu, montażu, podwykonawców części i Ci zostanie w najlepszym wypadku pewnie ze 200-300 zł na sam gramofon. To czego można niby oczekiwać za takie pieniądze?
-
- Gramofon: Uniwersum f 2002
Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać (próżność męska): moja była
(sorry że spamuje, ostatni raz
)
(sorry że spamuje, ostatni raz

- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
-
- Gramofon: LUXMAN PD-289
A ja wolałem kupić sobie nowy niż taki z epoki 40-50 letni sprzęt.
Nawet po przeglądzie ma nadal 50 lat ... ot takie moje zdanie
Więc ja kupiłem sobie za 1500 zł nowke Audio Technica AT-LPW40WN - jestem mega zadowolony. Nie wszyscy muszą mieć nie wiadomo jaki sprzęt.
Ja prócz tego mam Yamahę R-N602 , która niektórzy uważają ,że to szajs i że to nie gra i wiele innych - a dla mnie gra i to bardzo fajnie.
Do Yamahy mam podpięte Monitory na przetwornikach SB Acoustic i jest super.
Słuchałem kilku sprzętów m.in Rega Planar 6, dwa Technicsy z epoki i jakiś dual .
Szczerze? Może mam słoniowe uszy ale różnica dźwięku nie była warta takiej dopłaty.
Ot takie moje zdanie - oczywiście subiektywne
Nawet po przeglądzie ma nadal 50 lat ... ot takie moje zdanie
Więc ja kupiłem sobie za 1500 zł nowke Audio Technica AT-LPW40WN - jestem mega zadowolony. Nie wszyscy muszą mieć nie wiadomo jaki sprzęt.
Ja prócz tego mam Yamahę R-N602 , która niektórzy uważają ,że to szajs i że to nie gra i wiele innych - a dla mnie gra i to bardzo fajnie.
Do Yamahy mam podpięte Monitory na przetwornikach SB Acoustic i jest super.
Słuchałem kilku sprzętów m.in Rega Planar 6, dwa Technicsy z epoki i jakiś dual .
Szczerze? Może mam słoniowe uszy ale różnica dźwięku nie była warta takiej dopłaty.
Ot takie moje zdanie - oczywiście subiektywne