Chciałabym zakupić sobie gramofon. Mam parę nowych płyt kupionych dla kolekcji i parę starych po rodzicach i dziadkach. Zamierzam słuchać ich okazjonalnie, raz na jakiś czas (powiedzmy max kilka razy w miesiącu może rzadziej nawet). Nie mam żadnych dobrych głośników (tylko jakieś stare bądź takie małe) czy niczego innego by podpiąć pod gramofon. Nie jestem też audiofilem ale nie chcę trafić na sprzęt na którym płyty będą mi przeskakiwać bądź kręcić się za szybko czy wolno.
Mam jakieś dwa stare gramofony (podobno jeden około 20 a drugi około 40 lat) - jeden ma problem chyba z igłą bo płyty przeskakują a podczas słuchania na drugim ten problem nie występuje ale ewidentnie jest problem z dźwiękiem, dziwnie brzmi i jakby za wolno (a spędził kilka miesięcy w naprawie i wymianie jakiejś części bo było jeszcze gorzej). Nie znam się dobrze na tym

Co byście mi polecili? Jaki sprzęt tak najlepiej do 600zł (raczej max.800 zł gdyby coś było w tej cenie mega warte tego)?
Chciałabym chyba gramofon półautomatyczny najbardziej i żeby moje płyty nie przeskakiwały jak ma to miejsce w tandetnych gramofonach podobno

Myślałam nad tym sprzętem - ION Audio Mustang LP
https://www.euro.com.pl/gramofony/ion-a ... arny.bhtml
Co o nim myślicie? Warto jak dla mnie czy jednak kompletna porażka to będzie? No i ewentualnie co polecacie właśnie...

Z góry bardzo dziękuje za wszelkie odpowiedzi, podpowiedzi, rady, opinie i polecenia. Bardzo na Was liczę!