Korzystałem z ich usług już kilka lat, również z przesyłek aż tutaj po Świętach informacja: "Aby płatność była możliwa, musimy zweryfikować Twoje dane". Proszę przesłać skany dowodu osobistego.

Pomyślałem w życiu nie wyślę dokumentów w to bagno.
Oni na to że nie mogą przelać mi kwoty którą zapłacił kupujący bo muszę przejść proces weryfikacji. Po kilkudziesięciu transakcjach które zrealizowałem oni muszą mnie zweryfikować?
Rozumiem, chcą weryfikacji przed wystawieniem przedmiotu, chcę korzystać wysyłam wszystko co chcą(nawet zdjęcie nago

Żeby było jeszcze śmieszniej to wszystkie inne oferty które kupujący już opłacili( a że był to okres poświąteczny to było ich kilka)i przesyłki już odebrane które miały status "wyplata wysłana" a pieniądze nie były jeszcze na moim koncie zostały wstrzymane. Razem kilka stówek.Powód ten sam.
Co mnie czeka? Oddadzą pieniądze kupującym pomimo że odebrali już przesyłki

Nie wiem czy to zgodne z prawem. Skanowanie dokumentów też już zostało zakazane ale jak to u nas, życie swoje. Mam zamiar sprawę zgłosić do Uokik. Na razie próbuję coś wywalczyć przez "pomoc olx" co też jest drogą przez mękę, na początku piszesz z automatem który podsyła ci formułki z regulaminu, po jakimś czasie zgłasza się człowiek.

Chciałem przestrzec że każdego może spotkać taka niespodzianka, czy wysyłać skany? Ja mam spore obawy tym bardzie że jest dość duży chaos na tym portalu.