Dzień dobry,
tematyką audio interesuję się już dosyć długo, ale niestety nigdy nie miałem gramofonu, a poszukuję czegoś fajnego dla taty.
Podobają mu się gramofony z czasów jego młodości (Daniel, Adam), ale myślę, że lepiej byłoby kupić coś nowszego, w miarę prostego w obsłudze.
System do którego będzie podpięty gramofon to:
- NAD C355BEE
- Audio Academy Phoebe III
Przeglądałem oferty sklepów i wpadł mi w oko ten model:
- Thorens TD 402 DD
Ma wbudowany przedwzmacniacz, co jest dla mnie plusem, ponieważ NAD takowego nie posiada.
Myślicie, że to dobra opcja w budżecie 3000zł?
Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc.
Odpuszczam temat. Zmęczyło mnie śledzenie ofert. Widzę, że 3k, to również za mało na kupno wymarzonego topowego gramofonu.
Pieniądze przeznaczę na zakup roweru szosowego (już upatrzony) Zebrałem kilka nowych płyt, nie rozpakuję, może kiedyś...
Gdyby zrobić jej upgrade, to kto wie. Nie znam się na tym, a chciałbym posłuchać na wyższym poziomie. Nie wymieniałem igły jeszcze, wolałbym lepszej wkładki posłuchać. Na obecny stan szkoda nowych płyt. Nadal nie wiem jaka jest różnica między nią a czymś z wyższej półki.
Wstępnie podjąłem decyzję, ale zapytam fachowców. Technics SL-1301 za 2500zł, czy Technics SL-1610 MKII za 3900zł. Oba po renowacji z wkładką Shure v15 i nową igłą tonar ?
Szosa też będzie, używana, bo nie ma szans na nową. Z dzisiejszą dostępnością rowerów pewnie w połowie sezonu dostałbym.
Właśnie Facebook, jak coś wiesz, to daj na priv. Nie jestem w temacie
Witajcie winylowi forumowicze, zamierzam zamienić gramofon na coś lepszego. Wpała mi w oko aukcja https://m.olx.pl/d/oferta/gramofon-tech ... Oboch.html
Możecie mi doradzić czy warty swojej ceny? Na co zwrócić ewentualnie uwagę?