Yo siema :)

Pozwól innym poznać Ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fuks

Post autor: fuks »

Nazywam się Krzysiek,mam 25 lat, mieszkam w okolicy Żywca. Moja przygoda z winylami wiąże się z moim dziadkiem:) Jutro mija 7 lat jak nie żyje, ale wróćmy do tematu.....
Dziadek strasznie lubiał słuchać muzyki, pamiętam że zawsze jak był domu to UNITRA FONICA WG550 musiała grać ;) To mi się zawsze podobało :) Pamiętam jak koło gramofonu zawsze miał osobną szczoteczkę do zębów którą czyścił igle :D hehe Za oknem miał haczyk na którym wieszał głośnik (klapę od gramofonu) jak robił coś na ogrodzie :) Pamiętam że na któreś urodziny powiedziałem że chcę gramofon, wtedy to właśnie dziadek przywiózł mi na ROWERZE BAMBINO FONICA :D Eh...co to nie było na tamte czasy;)Normalnie odlot!!! :D Potem dostałem od kuzyna wieżę LEVIS :) to dopiero była radość:) gramofon, radio i magnetofon w jednym:) Któregoś dnia podczas wichury wiatr zerwał druta N(neutralny) na słupie i rzucił na któryś z L(fazy) Nie zadziałały żadne zabezpieczenia i w gniazdach pojawiło się 380wolt na kilka sekund :( Wyobraźcie sobie co się stało na całej wiosce :( Z mojej wieży też poszedł dym....energetyka zwracała koszty napraw ale pierwsze trzeba było sobie naprawić w swoim zakresie. Gdy przyjechał gość naprawiać telewizor to moja mama nie chciała dać mojej wieży do naprawy bo kiedyś brakowało kasy...a trzeba było na chleb :( ALE mój "ryk" tak poruszył gościa z serwisu że za darmo naprawił mi tą wieże :) Dlatego wieża do dziś stoi w zaszczytnym miejscu w moim warsztaciku:)Obecnie w domu posiadam DUALA ale mam zamiar go zmienić na lepszego ale to w przyszłym roku (to już dość szybko :D )
Co do muzyki to ogólnie trawię wszystko prócz metalu i cięższego rocka.... :) Uwielbiam słuchać HIPHOPU :) Ulubiona gwiazda winyli to C C CATCH :) Wojenne placki też miłusio widziane:)
POZDRO YO!

P.S.
Od 9 stycznia 2013 nadaje z Duala 435 :)
Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, 15:47 przez fuks, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Cześć Krzysiek

Fajne wspominki ;)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Re: Yo siema :)

Post autor: JacK »

Cześć :-)
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
fuks

Widzę, że nawet ktoś z Bielska jest:) Szukałem ostatnio igły do gramofonu w Żywcu i niestety nikt tego już nie sprzedaje:( A czy w Bielsku można gdzieś dostać? Czy tylko allegro zostaje???
Awatar użytkownika
JacK

W Bielsku to chyba tylko w audio salonie na Cieszyńskiej mają wkładki gramofonowe, samych igieł nie stwierdziłem pewnie pod zamówienie coś może sprowadzą. Handlują m.in. wyrobami Sumiko.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
kaZ

Post autor: kaZ »

Cześć :)
"Bardzo lubię piosenki,
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
Awatar użytkownika
fuks

Witam Was:)
Muszę tam kiedyś zrobić kolędę ;) Znalazłem ostatnio winyle w Sarnim Stoku w Media :mrgreen: Godzinę w nich przebierałem:P Kupiłem sobie placka david guetta :) Inne te które mam na oku pochowałem głęboko żeby mi ich nikt nie kupił:P
Awatar użytkownika
JacK

Spoko nie trzeba chować, wystarczy że zadzwonisz na infolinie MM i zamówisz pożądany tytuł to po kilku dniach możesz go odebrać we skazanym przez siebie salonie MM.
Awatar użytkownika
fuks

A to nie wiedziałem nawet:) nie bywam w BB aż tak często bo mieszkam k. Zwardonia:) Szkoda, że tak mało już jest sklepów z płytami winylowymi w takich małych miastach :( Ojciec mój cały czas wspomina jak kiedyś płyty były cenione i pół wsi wieczorami się schodziło w jednym domu żeby posłuchać kilka minut trzeszczącej muzyki:) a teraz każdy zapatrzony w swój świat i komputer.... chciałbym żyć a takich czasach:) Mimo ze była bieda ludzie bardziej doceniali "proste" rzeczy.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

fuks pisze:trzeszczącej muzyki:)
To pewnie słuchał na jakiejś krajalnicy ;)
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
fuks

No wiadomka:) kiedyś chodziło o to żeby tylko grało;)
Awatar użytkownika
fuks

Zapraszam na kanał muzyczny na YT :) http://www.youtube.com/watch?v=o5zd9mehKVc
Ostatnio zmieniony 01 lip 2013, 12:58 przez fuks, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Chyba zły link podałeś.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
fuks