Hm.. to taka smutna wiedza, niestety. Wymuszona przez handlarzy. Jak czytam o tych pierwszych właścicielach, igłach itd..hoojendach, to mi się zbiera na wymioty. (to ogłoszenie wyżej).ciepok77 pisze: ↑23 gru 2021, 09:48Hehe, prześwietlony w 2s, a wypunktowany jeszcze szybciej. Zazdroszczę wiedzy, łał. Właśnie za taką pomoc bardzo dziękuję, w życiu bym tego nie wyłapał. Zdaję też sobie sprawę, że jak nasta osoba pyta to macie już dość, ale nie mam wyjścia, za cienki jestem
. A co sądzicie o tym samym modelu, tylko z innej oferty?
https://allegro.pl/oferta/gramofon-sony ... 0868495658

Wygląda dobrze, ma przełącznik/selektor napięć, to dobrze. Nic w nim nie widzę złego, headshell SH-165, sensowna wkładka do kolekcji, już oko drgnęło nad pokrywą, ale nie - spoko, jest oryginalna. Sekcja wyświetlacza obrotów działa słabo, ale ten typ tak ma, bo też sam wyświetlacz przy składaniu obudowy po serwisie lubi się omsknąć i wtedy słabo widać. Raczej fajny. Wyki RCA rzęchowate czyli stare to można kwalifikować jako minus ale i jako plus. Kwestia podejścia i zamierzeń do popracowania. Krążek jest czy Sony, to nie widać, ale to detal.
Ja nic złego w nim nie widzę, .. z tego co widać oczywiście

Mata oryginalna więc raczej ktoś wie co sprzedaje i jakie ma być.