Gratulacej z okazji zakupu!!! Grundig fajne rzeczy robi i jest dość powszechnie polecany w kontekście kolumn.Balik10 pisze: ↑20 gru 2021, 17:46Drodzy forumowicze, po przemyśleniach zakupiłem GRUNDIG box 8000. Polecone przez amrowek.
Niestety nie było kontaktu ze sprzedawcą khl choć na dzień dzisiejszy i tak to były by za duże kolumny jak dla mnie ze względów gabarytowych. Dźwięk z grundigow jakościowo jest zadowalający (nie jestem audiofilem) a moc głosowa(fachowo?) przy 70% wzmaka jest w zupełności wystarczająca. Dziękuję Panom za pomoc i sugestie. Prosiłbym jeszcze o radę jakie kable do tego dokupić?
Kable? Sorry, ale ze wszystkich elementów toru za ten brałbym się w ostatniej kolejności. Kup cokolwiek, jakieś używki, byle głośnikowe, a nie do prądu 230V

PS. Poczytaj ile się da nt. akustyki pomieszczenia. Niewielkie zmiany potrafią czynić cuda. Ja wczoraj w końcu zmobilizowałem się, żeby naprawić karnisze i powiesić zasłony. Zaciągnałem kotarki, odpaliłem sprzęcik i znów jest miło dźwiękowo. Twarde, gładkie powierzchnie są Twoim wrogiem - dywany, zasłony, bibeloty i pólki z książkami (to takie zszyte stosiki zadrukowanego papieru w okładkach, powszechnie w użyciu przed wynalezieniem internetu