Rudinho pisze: ↑20 gru 2021, 20:37
Czy ja wiem czy jestem naiwny? Nie wydaje mi się. Może za bardzo wierzę w ludzi po prostu
Inaczej: chyba za rzadko jeszcze miałeś okazję obcować z ludzką głupotą.
Niektórych nie uleczysz, nawet jak wyślesz na uniwerek, po prostu.
Nieudolne wypowiedzi i działania mnożą i umacniają teorie spiskowe.
Owszem, tyle tylko że nie zapobiegniesz temu. Ludzka wyobraźnia nie zna granic.
Każdą informację można zinterpretować na różne sposoby, bardziej lub mniej logiczne, w konsekwencji mogą się rodzić różne teorie.
No bo wiesz, w jednym momencie Covida nie ma, w drugim jest, akurat pojawił się pierw w Chinach. Może to znak że ufoludki nas atakują cichaczem starając się nas wybić? Dlaczego jest to zła teoria? Mało prawdopodobna może, ale czy taka zła/nielogiczna?
Mam nadzieję, że teraz rozumiesz o co mi chodzi.
Co do drugiej części wypowiedzi - znowu sprowadziłeś wszystko do pieniądza ze szczepionek
Ja tylko próbuję zgadywać co się kryje za Twoimi skrótami myślowymi. Jak nie trafiłem to trudno
Popatrz w szerszym kontekście - dodatki covidowe dla medyków, dotacje dla szpitali za każdego pacjenta covidowego, producenci maseczek, środków ochronnych, itd.
No OK, ale co z tego? Branża medyczna zyskuje w dobie kryzysu - czy to jest takie niewyobrażalne albo niepożądane?
Teraz zastanów się jakie narzędzia nagle pojawiają się do Twojej dyspozycji w sytuacji, kiedy masz taką informację wcześniej niż inni...
Super, tyle tylko że tego typu działania są na porządku dziennym i nie tylko wokół pandemii. Oczywiście jest to zakazane przez KNF i odpowiedniki w innych państwach, ale żeby można było karać trzeba kogoś jeszcze złapać za rękę.