Pioneer PL-200 - kable? przedwzmacniacz?
-
Nie wiem, czy dobry temat wybrałem, ale podbiję ten, bo mi się nie chce nowego zakładać (wiem, leń ;c). Dorwałem dzisiaj gramofon Pioneer PL-200. Oryginalnie chyba ma on wyjście phono (to jest to duże takie, tak?), a mój ma chinche. Ziomek mówił mi, że gramofon ten akurat ma wbudowany przedwzmacniacz (przy przerabianiu wyjścia chyba go tam włożył), ale gramofon podłączony do wieży i tak gra dość cicho. Co jest nie tak? Stamtąd skąd wychodzą chinche wychodzi też jakiś dziwny kabelek, który nie wiem do czego jest, jest on zwykłym kabelkiem, a jego końcówka to samo aluminium bez gumy. Zastanawiam się teraz do czego służy ten kabelek mały i czy nie potrzebny jest jednak przedwzmacniacz? Z góry dzięki za pomoc 

- motown
Re: Jak regulować siłę głosu
Czyżby uziemienie?raphunder pisze:jakiś dziwny kabelek, który nie wiem do czego jest
Jest potrzebny. Poczytaj istniejące tematy i opanuj podstawy ;]raphunder pisze:i czy nie potrzebny jest jednak przedwzmacniacz?
I witaj na forum

Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™
-
Re: Jak regulować siłę głosu
Tak myślałem, że to może być uziemienie, ale zmyliło mnie to, że ten kabelek wychodzi razem z chinchami. Dzięki 
A tak na boku, to bardzo ładny nick

A tak na boku, to bardzo ładny nick

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wiem, głupota.raphunder pisze:bo mi się nie chce nowego zakładać (wiem, leń ;c).
To zależy skąd pochodzi, ale generalnie Pioneery z tego okresu widuje się raczej z cinczami niż z DIN5 (zakładam, że taki wtyk masz na myśli).raphunder pisze:Oryginalnie chyba ma on wyjście phono (to jest to duże takie, tak?), a mój ma chinche.
Szczerze mówiąc to nie wiem gdzie by go upchałraphunder pisze:Ziomek mówił mi, że gramofon ten akurat ma wbudowany przedwzmacniacz (przy przerabianiu wyjścia chyba go tam włożył), ale gramofon podłączony do wieży i tak gra dość cicho.

"Ziomek" coś kręci.
Podłączenie uziemienia podgłośniło dźwięk z gramofonu?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum