W sumie to obojętnie jaki Shure M75 i rodzina będą OK, nie musi być koniecznie wersja "dualowska"Stelma pisze:wracając do tematu poluję na ebayu na wkładkę shura m75 typ D

O ile Twój półkoszyk umożliwia mocowanie 1/2'', bo jeśli nie to... gorzej

Z grubsza, tak. Pominąć należy starsze headshelle, np. do Duali serii 10xx, itp.Stelma pisze:Pytanko jescze mam: czy każdy headshell dualowy (mam na myśli np TK 120, TK 182)podejdzie do zamontowania w moim D 604 - ja mam TK 231?
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=11&t=530
Ale... że o co chodzi?Robert007Lenert pisze:A moja opinia jest taka. Nie da sie z plyty /i nie jest wazne CD czy LP/ wyciagac w nieskonczonosc...bo w pewnym momencie tam juz nie ma wiecej muzyki.

Czy Ty tą wkładkę w ogóle mocujesz w oparciu o jakiś wzorzec/szablon i czy wyważyłeś ramię czy tylko mi się zdaje, że zostało to jakoś pominięte?Damianus pisze:Natomiast Winters miał rację. Przesunięcie całej wkładki w headshell-u plus ponadnormatywne dociążenie (3g wg. skali na ramieniu) jej zmniejszyło syczenie drastycznie
Tego się właśnie obawiamRobert007Lenert pisze:No chyba, ze masz faktycznie calkiem rokalibrowany nacisk w tym Dualu.

A gdzie kupiłeś?Damianus pisze:Taka przyszła ze sklepu

W wersji sklepowo-półkowej, ma.Damianus pisze:A czy ktoś z forumowiczów orientuje się czy taka wkładka ma jakieś oryginalne opakowanie?
Czyli sklep handluje wkładkami kupionymi hurtowo. Nic złego, ale pozwala pośrednikowi nieco zaoszczędzić, bo dostaje produkt taniej niż w przypadku wersji "sklepowej" z dodatkami typu ładne opakowanie, itd.Damianus pisze:Moja przyszła zapakowana w woreczek strunowy z wydrukowaną karteczką z danymi + zabezpieczenie na czas wysyłki (stanowczo nie pochodzące od producenta a od sprzedawcy).
Możesz przypomnieć ten przypadek?Robert007Lenert pisze:Kiedys juz bylo na forum...ze przyszla od J... i byla krzywa...
Zawsze może się zdarzyć feler produkcyjny

Kupił całą wkładkę z igłą, więc nawet nie musiał jej zakładać czy też wyjmować z bodyvinylpiotrek pisze:Po prostu nie umiesz założyć igły, ona jest źle zamontowana do wkładki.

Daj znaćDamianus pisze:Sprzedawca obiecał wysłać jutro nową igłę. Jak do mnie dotrze zapewne wtedy wyjdzie na jaw, że nie potrafię tego zmontować