nie wiem czy to są osoby zaszczepione J&J czy też nie poszli na drugą innych firm, ale takie są dane
świadom jestem tego że wolumen wolumenowi nie równy ale jak dla mnie to nie usprawiedliwia tak dużej liczby przypadków u zaszczepionychwojtekf pisze: ↑30 lis 2021, 22:11Że nie wspomnę o takim istotnym komentarzu:
In the context of very high vaccine coverage in the population, even with a highly effective vaccine, it is expected that a large
proportion of cases, hospitalisations and deaths would occur in vaccinated individuals, simply because a larger proportion of the
population are vaccinated than unvaccinated and no vaccine is 100% effective. This is especially true because vaccination has
been prioritised in individuals who are more susceptible or more at risk of severe disease. Individuals in risk groups may also be
more at risk of hospitalisation or death due to non-COVID-19 causes, and thus may be hospitalised or die with COVID-19 rather
than because of COVID-19.
Mnie interesuje głównie moja grupa wiekowa i niestety z miesiąca na miesiąc tendencja jest coraz gorsza.wojtekf pisze: ↑30 lis 2021, 22:09Och tylko wklejam „zsumowane dane”. Śliczna manipulacja, popatrz sobie na rozkład danych na grupy wiekowe...Rekiniasty pisze: ↑30 lis 2021, 21:49przecież ja niczego nie sugeruję tylko wklejam dane, wnioski każdy wyciąga sam.
Więc mogę z tego wyciągnąć jeden wniosek – chcesz tymi danymi manipulować, nie jesteś zainteresowany ich wartością.
Poza tym ciężko manipulować sumą wszystkich przypadków.
Warto jeszcze dodać że nie bez znaczenia są skutki uboczne po szczepieniach których tez mało nie jest, ale to temat odrębny.