Ale ta przedlifotwa. Po lift był abrdzo fajny- świadczy o tym choćby ile taksówek na tym jeździ.
Tego na razie nie wiadomo - to są pomysły - że jeśli wprowadzą taką akcję, to owszem będzie można wjechać ale trzeba będzie płacić np x zł za h (taki listek jak w Berlinie

Podobno teraz tylko azjatyckie samochody jeszcze jako tako są robione - Europa stoi z produkcją.
Ale że nasi lokalsi? W sensie wiem że ostatnio mieli coś tam sobie głosować- ale realiza są dla nich (radnych, prezydenta itd) takie, że mają stawki sprzed 10 czy 20 lat nawet - bo na tyle były mrożone podwyżki. I dla przykładu taki radny dostawał diety około 2,5 K bo to było wyliczane na podstawie średniej krajowej. I on w 2021 dalej tyle dostawał. Nie pamiętam ile zarabiał Majchrowski ale c'mon. Ja wiem że było kilku obrotnych, dyrektorów tu i ówdzie ale do czego to prowadzi - jeśli radny zarabia mniej niż kasjer w żabce - to wiadomo że nie idzie tam nikt rozsądny bez ddatkowych dochodów a to już rodzi patologie w stylu radnych deweloperów

Tak że na szczeblu administracyjnym nie jest aż tak kolorowo.
No i przykład pokazuje że ja za używany samochód tyle pewnie dam. To jest grubo pojechane, ale jest jak jest. Złotówka leci w dół, ceny na zachodzie (używanych samochodów) cały czas rosna, do tego za chwile dojdzie lockdown i pozamiatane.zbyszek1982 pisze: ↑24 lis 2021, 11:28W zasadzie to nie wiem kogo stać na kupno nowego choćby kompakta, jak na starcie musisz wydać 80-100k za coś co w ogóle warto rozważyć.
Obserwuje ogłoszenia i na 6 marek/ modeli które mam w obserowowanych - w ciągu ostatnich 2 tygodni pojawiło się raptem 3 ogłoszenia według moich filtrów (a te wcale nie są jakieś kosmicznie wyżyłowane).
Tak że ten. Za chwile 30 k będzie trzeba płacić za hulajnogę.