W tym Espace, w który celujesz ten 1.6? Nie występują z 2.0dci? Bardzo dobre silniki (2.0dci), nie wysilone, długodystansowe, DPF bezproblemowy.
Wiem że sa dwulitrowe silniki - ale w używkach (bo nowego nie kupisz) jest ich jak na lekarstwo. 2.0 są bardzo dobre ale 1.6 latały w tylu konstrukcjach (w tym w dostawczakach

że raczej też nie jest to problem - pomijając że renualt tak to zaprojektował że cieknie zewsząd
(i tu widzę na dłuższą metę lepszą przyszłość niż przy autach w pełni elektrycznych).
Zdecydowanie się z Topbą zgodzę- szkoda że ustawodawcy tak nie kminią. Niemniej w tym segmencie największąhybrydą jest bodaj rav4 - któa jest wciaż za mała

W temacie spalania benzyniaków odnosiłęm się bardziej do segmentu/ wielkości samochodu. Jasne możesz porównywać do innych crossoverów np toyoty yaris

ale wszyscy wiemy że z espace taki crossover jak z d... trąba.
Wojtek pisze: ↑23 lis 2021, 19:34
Królowa lawet to inny model akurat
Laguna mniam. Strasznie mi się zawsze podobała, a że zawsze były czyste (bo więcej stały niż jeździły) to pięknie wyglądały. One mają zła reputację, ale moim zdaniem to głównie przez udziwnienia w elektryce, z którymi nasi fachowcy nie umieli sobie poradzić.
Wojtek pisze: ↑23 lis 2021, 21:45
A już mistrzami w tej kategorii są białe Skody, najczęściej kombi Flotowe
Nie zapomnę jak kiedyś na trasie Wrocław <> Łódź wymijała mnie Skoda city go pędząca na oko 190. OFC biała z jakimś niebieskim napisem (przedstawiciel) tam musiał być huk.
tuczi77 pisze: ↑24 lis 2021, 08:55
zbyszek1982 pisze: ↑wczoraj, 21:47
ograniczenie do 70
W mojej okolicy większość ma do 90. Możesz czas się przeprowadzić w bardziej cywilizowane miejsce albo sprawdzić ograniczenia w swojej okolicy, bo może się okazać, że tkwisz w fałszywym przekonaniu i zupełnie przypadkiem jesteś zawalidrogą
Nie u nas serio większość dróg (ulic) ma 50 na godzinę, a te z wyższymi prędkościami mają takie korki że ohoho. Zresztą kolejnym pomysłem teraz omawianym jest strefa 30 km/h która ma zostać wprowadzona (takie są plany) po ukończeniu wszystkich 5 obwodnic (w sensie jeszcze im dwie do domknięcia zostały) naz obszarze od 4 obwodnicy do centrum (ul Opolska / trasa Łagiewnicka) Tak że ten w Krakowie niebawem meleks bedzie najbardziej rozsądnym wyborem.