Dual DMS 240E
-
- Gramofon: DUAL CS604
Dual DMS 240E
Witam ,miałem różne gramofony od polskich począwszy itp. Niedawno nabyłem Duala 604 , jestem bardzo zadowolony bo jak na swoje lata to nieźle się prezentuje , jest w nim wkładka dms 240e takie bodajże były wkładane w fabryce do tego duala , ale igła w nim jest pfeifer zielony i tyle na nim pisze , nie mogę nic znaleźć na temat tej igły potrzebuje informacje jaki nacisk tam ustawić optymalny żeby było bezpiecznie dla płyt i igły . Igła wygląda w niezłym stanie oglądałem ją pod silną lupą .
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Dual DMS 240E
1.5g (przedział 1.25-1.75)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Dziękuję za odpowiedź , wiem że to jest zamiennik ale jakiej jakości , co to za firma ? moze ktoś wie , pod silną lupą widac jakby czerwony klej u podstawy samej igły do okoła rozlany nie widziałem czegoś takiego w innych modelach wkladek np. at 95e czy jvc czy to normalne zjawisko ?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
-
-
Wkładka DUAL DMS-240 to taka AT-95 tamtych lat.Generatory były produkowane przez Audio Technikę a DUAL u siebie montował je do plastikowych obudów własnej produkcji.Konstrukcja jest identyczna z dzisiejszą serią AT-95e,AT-VM95 a nawet lepsza (mechanicznie). Parametry elektryczne są nieco inne.
Igły Pfeifer były produkowane w Szwajcarii przez firmę Synton.Pfeifer był dystrybutorem.Synton do tej pory produkuje igły zamienne.Nie są to wybitne igły..bo i takie miały być.Zwróć uwagę na kształt magnesów jeśli to Synton to są o przekroju kwadratowym a nie okrągłym (jak w oryginale).Choć użycie czerwonego kleju nie pozostawia złudzeń co do pochodzenia
Igły Pfeifer były produkowane w Szwajcarii przez firmę Synton.Pfeifer był dystrybutorem.Synton do tej pory produkuje igły zamienne.Nie są to wybitne igły..bo i takie miały być.Zwróć uwagę na kształt magnesów jeśli to Synton to są o przekroju kwadratowym a nie okrągłym (jak w oryginale).Choć użycie czerwonego kleju nie pozostawia złudzeń co do pochodzenia

-