Charakterystyka :
Data produkcji 1980.2 x 60 w.

Mozliwośc podpięcia 4 kolumn - main i remote - tu jedyna usterka brak zacisku :

Sprzęt po idealnym przeglądzie u elektronika, wszystko sprawne, potencjometry wyczyszczone i wyregulowane.
To jeden z pierwszych modeli z cyfrowym wyświetlaczem i quartzowym stabilizatorem sygnału radiowego. Tuner stroi wspaniale, łapie sygnał nawet bez anteny.
Na plus z "gramofonowego punktu widzenia " można zaliczyć: - wejscie phono ( jak wiadomo technics z technicsem dobrze brzmi ),-filtr subsonic, - wymiary ( sprzęt nie wysoki 9cm, głęboki 37cm- dlatego można na nim gramofon postawić :

To jeden z pierwszych modeli w klasie new clas A. Ma funkcje audio muting - 20db pozwalającą dostosować poziom głośności przy przełączaniu z różnych żródeł dżwięku.
Wejścia phono, aux, tape 1, tape 2. U mnie podłączone były gramofon, dekoder TV, odtwarzacz cd i deck. Wszystko działa idealnie.
Obecnie gra w moim biurze:

Modele Technicsa z katalogu roku 1980 :

Szukasz w niskiej cenie wzmacniacza do gramofonu - zapraszam.
Różnica od zakupu na allegro jest prosta, sprzęt jest po serwisie odpadają koszty przeglądu, które przeważnie trzeba ponieść po zakupie sprzętu 30 letniego.
Zaletą są również potencjometry suwakowe do regulacji barwy i balansu.
Możliwośc zapamiętania 7 stacji radiowych ( pamięć na baterie - jedno z pierwszych rozwiązań w Technicsach)
Do kompletu mogę dołączych service manual i katalogi Technicsa. Cena 200 PLN do niewielkiej negocjacji.
Mam również korektor 8015 do kompletu.