Znakomita Diuna ta ze Stingiem.
Ostatnio oglądałem...
- Myszor
- Gramofon: Składak
Re: Ostatnio oglądałem...
Był szał na Black Mirror, był szał na Love,Death, Robots.
A teraz przyszło Oats Studios.
Moje ulubione to God i Bad President
A teraz przyszło Oats Studios.
Moje ulubione to God i Bad President
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
-
- Gramofon: Dual 510
Wczoraj byłem w kinie na Diuna i podobnie dostałem natchnienie jak koledzy że aż obejrzałem Pogorzelisko i muszę powiedzieć że ten drugi film bardziej się podobał.
Diuna wyraźnie skierowana jest do młodych widzów czy też fanów gwiezdnych wojen bo przez chwilę miałem skojarzenie że oglądam jakąś tam kolejną historię Star Wars. Trochę rozśmieszyło mnie w filmie to że ludy innych planet w innym świecie i czasie używają systemu metrycznego
Odebrałem ten film jako wypasione widowisko rozrywkowe i nic poza tym.
Sony PS 3750, JVC Z1s, Sansui AU-417, T+A Criterion TMR 60
http://radio.garden/visit/evanston-il/9jjzCYJU
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Dobre skojarzenie, bo Lucas inspirował się Diuną Herberta tworzac swoją historię i uniwersum. W uproszeczniu, bo wiele o tym napisano... Jedi - Bene Gesserit, Luke Skywalker - Paul Atryda, Imperator - Imperator...
Bo to ludzkość, która opanowała galaktykę przez tysiące lat w przyszłości
No co Ty wszyscy moi znajomi, którzy czytali Diunę lata temu pobiegli na film. U mnie na seansie, młodzi, poniżej 20-ki to góra 30% widowni była
Philips 5877/GP 401 II - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Infinity Reference 31i
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
- tuczi77
- Gramofon: Kenwood KD-7010
Kinky już polecał, a ja poprawię
"Na rauszu" z Mikkelsenem. Cierpko-gorzki film o tym jak łatwo "w zabawie" przekroczyć cienką czerwoną linię pomiędzy trzeźwością i alkoholizmem, i jak łatwo nie zauważyć, że można pociągnąć za sobą innych. Historia, o którą każdy z nas w zasadzie mógł się otrzeć lub się otarł. Film z kategorii tych, które w momencie wyskoczenia napisów końcowych pozostawiają nas w zamyśleniu, ciszy i ze ściśniętym żołądkiem.
Klika platform do wyboru, ale na TVP VOD chyba najtaniej (11 PLN).
"Na rauszu" z Mikkelsenem. Cierpko-gorzki film o tym jak łatwo "w zabawie" przekroczyć cienką czerwoną linię pomiędzy trzeźwością i alkoholizmem, i jak łatwo nie zauważyć, że można pociągnąć za sobą innych. Historia, o którą każdy z nas w zasadzie mógł się otrzeć lub się otarł. Film z kategorii tych, które w momencie wyskoczenia napisów końcowych pozostawiają nas w zamyśleniu, ciszy i ze ściśniętym żołądkiem.
Klika platform do wyboru, ale na TVP VOD chyba najtaniej (11 PLN).
Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
- dale
- Gramofon: Daniel, JW 1200
No cóż, trudno odbierać ten film inaczej, w oderwaniu od dzieł Franka Herberta. Nie mówię tutaj tylko o tytułowej Diunie, ale bardziej o całym cyklu. To tak, jak by nie znając twórczości Lema obejrzeć "Pokój"...
Mówiąc wprost, do twórczości Herberta, nawet w formie filmu, trzeba dorosnąć.
- kinky
To ja też poprawię i zachecę jeszcze raz do seansu "Jeźdźcy sprawiedliwości" z Mikkelsenem. Jest już tyle recenzji, że nie będę się rozpisywał, ale nie czytajcie recenzji, obejrzyjcie
Philips 5877/GP 401 II - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Infinity Reference 31i
-
- kinky
Pewnie akurat nie grali żadnego Vegi i nie mieli się gdzie podziać
U mnie kolejka małolatów stała do drugiej sali na Furiozę. Śmiałem się, ale jak mnie takie filmy odrzucają, bo mi Vega obrzydził polskie kino gagsterskie to o tym dosć pochlebnie się wypowiadają o dziwo
-
Było kilka osób w podobnym wieku do mego, ale jednak młodzi ludzie byli większością na te 30 obecnych osób. (jedna sala)
- Myszor
- Gramofon: Składak
Korzystając z przepastnych zasobów hbo i netflixa jakiś czas temu postanowiłem obejrzeć dwa kultowe seriale z przełomu wieków. Jakoś nigdy nie miałem okazji.
Pierwszy to Kroniki Seinfelda. Kurczę nie robi się już takich sitcomów. Inteligencja, zabawy słowem, erudycja, aluzje, zawoalowana ironia....no pełna klasa. Każdy kolejny sezon lepszy niż porzedni.
Drugi to osławionna Rodzina Soprano. Już rozumiem skąd tyle nagród. Podobnie jak Saviano demitologizuje cosa nostrę. To nie jest Ojciec Chrzestny tylko goście w dresach z pukawkami w kieszeniach. Niby fajna paczka ale jeden zajebie drugiego kijem od szczotki jeśli tylko będzie mu ktoś winny pieniądze. Politycznie niepoprawny....czarnuchy, pedały, kurwy....leci wszystko. Często toczone są polemiki słowne rozstrząsające problemy społeczne. Dzięki sesjom z psychiatrą zaglądamy w duszę mafioza i trochę we własną.
Co ciekawe James Gandolfini zmarł kilka lat po zakończeniu emisji serialu będąc we Włoszech, co dało pole do wszelkich spekulacji. No ale zagrał rolę życia.
Pierwszy to Kroniki Seinfelda. Kurczę nie robi się już takich sitcomów. Inteligencja, zabawy słowem, erudycja, aluzje, zawoalowana ironia....no pełna klasa. Każdy kolejny sezon lepszy niż porzedni.
Drugi to osławionna Rodzina Soprano. Już rozumiem skąd tyle nagród. Podobnie jak Saviano demitologizuje cosa nostrę. To nie jest Ojciec Chrzestny tylko goście w dresach z pukawkami w kieszeniach. Niby fajna paczka ale jeden zajebie drugiego kijem od szczotki jeśli tylko będzie mu ktoś winny pieniądze. Politycznie niepoprawny....czarnuchy, pedały, kurwy....leci wszystko. Często toczone są polemiki słowne rozstrząsające problemy społeczne. Dzięki sesjom z psychiatrą zaglądamy w duszę mafioza i trochę we własną.
Co ciekawe James Gandolfini zmarł kilka lat po zakończeniu emisji serialu będąc we Włoszech, co dało pole do wszelkich spekulacji. No ale zagrał rolę życia.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
tak, stanowczo, kumpluję się z Jamesem jakieś 30 lat, nie zgadzam sięSimonTemplar pisze: ↑02 paź 2021, 21:51Właśnie wróciłem z nowego Bonda. Fajny i jak zawsze mi się podobał. Tylko to zakończenie nie zgadzam się i protestuję
nie wiem, czy już było - na hbo leci Sukcesja. kończę dopiero pierwszy sezon, ale jeżeli tak wyglądają wszystkie bogate rodziny to chyba wolę być polską middle middle class z kredytem hipotecznym... Brian Cox rewelacja.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + ATL HD 310
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
- kinky
W drugim będzie jeszcze ciekawiej/lepiej Czekam na koniec 3 sezonu, lubię hurtem oglądać nie czekajac na poszczególne odcinki.
Chyba w grudniu pojawi się "1883", prequel "Yellowstone" czyli początki rodziny i rancza, mam nadzieję, że utrzyma poziom.
Z trwających obecnie Inwazja wygląda zachęcająco, Fundacja na podstawie powieści Asimova i The Mornning Show (pierwszy sezon świetny). Wszystkie apple tv.
- pedro9
Zamiast gumy do żucia...
https://en.wikipedia.org/wiki/In_Time
https://en.wikipedia.org/wiki/In_Time
- Załączniki
-
- in_time.jpg (63.73 KiB) Przejrzano 803 razy
Piotr
- martin.h
- Gramofon: Technics SL-1600MK2
Jeden z najlepszych seriali ever!Myszor pisze: ↑11 lis 2021, 10:48Drugi to osławionna Rodzina Soprano. Już rozumiem skąd tyle nagród. Podobnie jak Saviano demitologizuje cosa nostrę. To nie jest Ojciec Chrzestny tylko goście w dresach z pukawkami w kieszeniach. Niby fajna paczka ale jeden zajebie drugiego kijem od szczotki jeśli tylko będzie mu ktoś winny pieniądze. Politycznie niepoprawny....czarnuchy, pedały, kurwy....leci wszystko. Często toczone są polemiki słowne rozstrząsające problemy społeczne. Dzięki sesjom z psychiatrą zaglądamy w duszę mafioza i trochę we własną.
A apropo Gomorry to na HBO wrzucili 2 odcinki z finałowej 5 serii, zaczęło się z przytupem.
Marantz 2230 / Technics SL-1600Mk2 / Akai CD-37 / Grundig Box 650b / Beyerdynamic DT770 PRO