Wystaw na winyl.net, napewno znajdzie sie nabywca

Wystaw na winyl.net, napewno znajdzie sie nabywca
Dzięki @Zbyszek1982 za podzielenie się spostrzeżeniami...
Byle do wiosny...
Widzę po zaangażowaniu jamnika, że jest tak jak piszesz
W mieszkaniu 36 metrowym mieszkaniu miałeś taki sam zestaw? Pięknie kolumnyzbyszek1982 pisze: ↑05 lis 2021, 21:43Do tej pory miałem kolumny ustawione symetrycznie względem ścian, odsunięte ile się dało.
A wcześniej jak się nagrzewała to sprawiało to jaki problem? Obawa o zawieszenia?zbyszek1982 pisze: ↑05 lis 2021, 21:43Teraz prawa kolumna jest jakieś 2,5m od kominka i się nie nagrzewa.
Nie, na 36m2 miałem piano crafta z bowersami 686 na regale
Może odrobinę, ale raczej sie nie wsłuchiwałem. Słucham głównie wieczorami, więc są zazwyczaj zasłonięte wtedy.
Zawieszeniom nic się nie działo, bo kolumna stała bokiem względem kominka, ale bałem się, że po dłuższym czasie takiego traktowania się rozeschną budy, albo fornir się odklei.
Doradzałbym pośpiech. Ceny mebli na zamówienie / wymiar z dnia na dzień rosną w zastraszającym tempie
Widzę to tak. Nie wiem, czy rysunek jest czytelny, ale chodzi mi o dodatkową, pionową ściankę pośrodku, "rozdzielającą" przestrzeń komody na 2 równe części. Przepierzenie to ma usztywniać konstrukcję tak, by półka, kiedy na jej środku ustawię kolumnę, nie działała jak trampolina.
Jeszcze nie przyszły nóżki amortyzujące, powinny być w tym tygodniu, może jeszcze przed Świętem Niepodległości? Kiedy będą, wypróbuję i dam znać.
Nie mam taboretów. Poza tym mam "trochę" mało miejsca... Lewą stronę łóżka zajmuje biurko, a gdybym postawił taborety przed segmentem, wchodzić i wychodzić musiałbym chyba po wersalce.
Mam, Heco, ale w tym pokoju, z tym wzmacniaczem, zupełnie nie brzmią. Dźwięk wychodzi za jasno, góra "krzyczy". Wg mojej hipotezy złagodniałaby, gdyby odrąbać półki sterczące nad kolumnami.
Trochę nie łapię ile i jakich komód ma być.Tarkus pisze: ↑08 lis 2021, 11:31Widzę to tak. Nie wiem, czy rysunek jest czytelny, ale chodzi mi o dodatkową, pionową ściankę pośrodku, "rozdzielającą" przestrzeń komody na 2 równe części. Przepierzenie to ma usztywniać konstrukcję tak, by półka, kiedy na jej środku ustawię kolumnę, nie działała jak trampolina.
Na rysunku jest komoda prawa - mają być 2 jednakowe. Szerokość - 900mm. Wysokość - mniej więcej 600mm (tyle, ile mają standardowe standy pod kolumny), może trochę więcej, żeby na półce zmieściła się każda książka.
Być może lepiej będzie to przepierzenie usytuować np. w 1/3 długości (lewa) i w 2/3 (prawa). Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
PS. Przyszło mi do głowy, że można by też zestawić razem 2 węższe szafki 3-półkowe, jeśliby znaleźć jakieś o mniej więcej odpowiednich wymiarach (szerokość 2x450mm).